Het CBS heeft de emigratiecijfers van juni 2021 weer bijgewerkt zodat we een totaal overzicht kunnen maken van het 1e halfjaar van 2021. Doordat de coronamaatregelen in 2021 nog lang streng zijn gebleven is het aantal emigraties ook niet heel hoog geweest. Pas in juni zien we weer echt een toename in het aantal emigraties en zijn er ook meer mensen geëmigreerd in juni 2021 dan in juni 2020.

emigratiecijfers 1e halfjaar 2021

In het 2e kwartaal van 2021 is het aantal emigraties wel gestegen ten opzichte van 2020. Hier is ook te zien dat het aantal emigraties is toegenomen ten opzichte van 2020, iets wat we in het 1e kwartaal van 2021 nog niet zagen, toen was het aantal emigraties lager dan in 2020.

 

Emigratiecijfers met een Nederlandse achtergrond

emigratiecijfers 1e halfjaar 2021 nederlandse achtergrond

Het aantal emigraties van mensen met een Nederlandse achtergrond ligt in juni bij op het niveau van voor corona. Momenteel lijkt het er minder op dat corona nog een factor is voor mensen met emigratieplannen, dat is ook duidelijk te zien als u naar de trend kijkt ten opzichte van 2020.

 Emigratiecijfers met een migratie achtergrond

emigratiecijfers 1e half jaar 2021 migratie achtergrond

Het aantal emigraties van mensen met een migratieachtergrond is de laatste maanden vrijwel gelijk van 2020. Hier is ook duidelijk te zien dat corona hier veel minder invloed op heeft. Dit kan ook als reden hebben dat mensen terugkeren naar hun geboorteland en daar al bekend zijn. Dat is toch anders dan in deze periode het avontuur aan gaan naar een onbekendere bestemming.