Emigreren naar Zweden

Bent u van plan te emigreren naar Zweden? Ondanks dat het gaat om een emigratie binnen Europa komt hier nog veel bij kijken. Zweden heeft als voordeel dat het een populaire emigratie bestemming is waardoor er veel emigratiebureaus en verhuisbedrijven specifiek op Zweden gericht zijn. Het voordeel van emigreren naar Zweden is de lage bevolkingsdichtheid, de mooie natuurlijk en de arbeidsvoorwaarden die in Zweden gelden.

Verblijfsvergunning voor Zweden

Voor Zweden is een verblijfsvergunning alleen verplicht voor mensen die van buiten de Europese Unie komen. Dit wil niet zeggen dat iemand zich zomaar kan vestigen in Zweden. Wanneer u over een paspoort uit een land binnen de Europese Unie beschikt dan kan u in aanmerking komen voor een verblijfsrecht (uppehållsrätt). Dit heeft u nodig wanneer u langer dan drie maanden in Zweden wilt verblijven. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u aanvraag in één van de volgende categorieën passen:

  • U gaat werken in Zweden (Hiervoor moet wel een arbeidsovereenkomst getoond worden).
  • U hebt een bedrijf in Zweden of gaat een bedrijf starten in Zweden.
  • U gaat een opdracht als freelancer uitvoeren in Zweden.
  • U gaat bij uw Zweedse partners wonen.
  • U gaat in Zweden wonen waarbij u als basis een eigen vermogen heeft.
  • U gaat studeren in Zweden of een minor van langer dan 3 maanden volgen in Zweden.

Zorgverzekering in Zweden

Wanneer u definitief naar Zweden gaat emigreren heeft u net als in Nederland een verplichte basiszorgverkering nodig. Wanneer u een zorgverzekering voor Zweden wilt aanvragen is het belangrijk dat u dit al voor uw emigratie regelt. Het kan enige tijd in beslag nemen voordat uw aanvraag verwerkt is. Voor het aanvragen van de basiszorgverzekering moet u zich verplicht aanmelden bij de Försäkringskassan. In Zweden kan u ook kiezen voor enkel een publieke zorgverzekering welke automatisch via de belasting betaald wordt.

Voordelen van Zweden

Voor de mensen die er nog nooit geweest zijn: het is allereerst een prachtig land. De uitgestrekte ongerepte natuur in combinatie met het klimaat zijn het uithangbord van het land. De bossen lijken oneindig en dit samen met het heldere water is iets om heerlijk in te kunnen ontspannen. Qua bouw zullen flats hier heel weinig gevonden worden want de huizen zijn vrijwel altijd vrijstaand met een ruime tuin met veel groen.

Dit in combinatie met de rust en de ruimte is heerlijk vertoeven in het Scandinavische land. De meeste mensen die emigreren naar Zweden zijn opzoek naar de rust en de ruimte omdat dit hier in overvloed is. Waar in Nederland en België vrijwel altijd omgevingslawaai is, is dit in Zweden niet het geval. Hier kan namelijk echt genoten worden van de natuur

Het kopen van een huis in Zweden

De huizen in Zweden zijn niet duur en op sommige plaatsen zelfs goedkoop te noemen. De huizen in Stockholm worden duurder maar op het platte land juist goedkoper. Maar hoe komt dat? De woningprijzen zijn in vergelijking met Nederland opmerkelijk laag te noemen. De steden zoals hoofdstad Stockholm zullen niet veel verschillen met de prijzen van onze steden maar wie wil emigreren is vaak opzoek naar rust en ruimte. En juist die huizen zijn op het platte land goedkoper. Er kan gezegd worden: Hoe groter de afstand tot de stad hoe harder de prijs daalt. Er zijn dus riante woningen die voor het vijfdubbele in Nederland te koop staan. Het gebied is dan echter wel afgelegen en het is de vraag of u hier wilt wonen. Natuurlijk is er ook een middenweg.

Verhuizen naar Zweden

Voor een verhuizing naar Zweden zijn er vele internationale verhuisbedrijven welke specifiek op Zweden en/of Scandinavië gericht zijn. Dit zijn vaak ook de verhuisbedrijven die de beste contacten in Zweden hebben en daarmee ook de meest gunstige prijs kunnen bieden. Daarnaast kunnen deze verhuisbedrijven u het beste adviseren als het gaat om wet- en regelgeving in Zweden voor het importeren van goederen en huisdieren.
Doordat er veel prijsverschillen in offertes voor een verhuizing naar Zweden zit loont het om meerdere offertes te vergelijken. Het verschil in de offertes kan namelijk zomaar oplopen tot honderden euro’s. Daarnaast is het altijd goed u te laten adviseren op verschillende fora of te zoeken naar verhuiservaringen van Nederland die u zijn voorgegaan. U kunt ook gebruik maken van vergelijkingsservice op deze website, hierbij wordt de aanvraag voor een verhuizing naar maximaal 6 bedrijven gestuurd welke gratis en vrijblijvend een offerte aan u zullen voorleggen.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Zweden

Wanneer u een emigratie naar Zweden aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Zweden openen in een nieuw tabblad.