Emigreren naar Curaçao

Bent u van plan te emigreren naar Curaçao? Op Emigrerenuitnederland.nl vindt u extra informatie over een aanstaande emigratie naar Curaçao. Alhoewel Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden spreken we bij een verhuizing naar Curaçao nog steeds van een emigratie. Wat natuurlijk wel anders is bij een emigratie naar Curaçao is dat u op het eiland veel andere Nederlanders zult aantreffen en dat er ook Nederlands gesproken wordt. Er wordt zelfs nog met de gulden betaald, de Antilliaanse gulden dan wel.

Verblijfsvergunning voor Curaçao

Wilt u in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor Curaçao dan zal eerst het één en ander moeten regelen. Om te beginnen heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig, dit is uw verblijfs- en werkvergunning. U kunt als Nederlands staatsburger wel vrij reizen naar Curaçao of er maximaal 6 maanden verblijven. Wanneer u een aanvraag voor een Verklaring van Rechtswege heeft gedaan

Voor een permanent verblijf dient u zich ook uit te schrijven in Nederland en in te schrijven in het bevolkingsregister van Curaçao. Daarna kunt u ook een identiteitskaart voor Curaçao aanvragen, of een Sedula zoals dat in Curaçao heet. Samenvattend de regelgeving voor Nederlandse staatsburgers:

  • die niet vallen onder artikel 1 van de Landsverordening Toelating en Uitzetting (LTU) worden van rechtswege toegelaten.
  • die op Curaçao willen wonen en/of werken hebben een Verklaring van Rechtswege nodig.
  • mogen gedurende een toeristisch verblijf naar werk zoeken of oriënteren op het eiland, maar mogen zich niet op de werkvloer bevinden.
  • mogen op Curaçao hun aanvraag indienen.
  • dienen een Sedula aan te vragen
  • dienen in staat te zijn hun eigen onderhoud te voorzien

Emigreren naar Curaçao met schulden

Vrijwel iedereen die emigreert heeft schulden, want onder schulden vallen ook noodzakelijke schulden zoals een hypotheek en studieschuld. Daarom is het ook gewoon mogelijk te emigreren met schulden, al hangt het er dan wel vanaf om welke schulden het gaat. Omdat Curaçao onder het Koninkrijk der Nederlanden valt kent Nederland ook aparte regels met Curaçao. Zo is het mogelijk om de studieschuld lokaal terug te betalen met de Antilliaanse gulden, dit is goedkoper dan internationaal overschrijven. Het is niet zo dat schulden verdwijnen wanneer u emigreert, wanneer u zich weer inschrijft in Curaçao bent u gelijk weer te traceren voor schuldeisers.

Emigreren naar Curaçao met een uitkering

Emigreren naar Curaçao met een uitkering is in de meeste gevallen mogelijk. Wel dient u goed na te gaan welk effect een verhuizing naar Curaçao op uw uitkering heeft. De hoogte van de uitkering zal namelijk niet hetzelfde blijven zoals in Nederland maar deze zal hoogstwaarschijnlijk worden aangepast naar de lokale standaard.

Emigreren naar Curaçao met pensioen

Curaçao is altijd al een populaire bestemming geweest voor Nederlandse pensionado’s en dat is natuurlijk niet voor niks. Qua klimaat en leefomgeving is het natuurlijk fantastisch al u hier uw oude dag kunt doorbrengen. Het is dan ook mogelijk wanneer u gaat verhuizen naar Curaçao om uw pensioen te blijven ontvangen. Het gaat dan om uw AOW-pensioen en uw aanvullende pensioen. U dient uw verhuizing naar Curaçao natuurlijk wel bij de desbetreffende instanties aan te geven.

Verhuizen naar Curaçao

Als het moment echt daar is en u gaat verhuizen naar Curaçao dan is het goed om vooraf goed te kijken voor welk internationaal verhuisbedrijf u kiest. Wanneer u gaat verhuizen naar Curaçao kunt u ervoor kiezen om uw inboedel over zee of per vliegtuig te verhuizen. Hier zit naast het tijdsverschil ook een enorm kostenverschil in. Vervoer over zee is namelijk vele malen goedkoper dan per lucht en waarschijnlijk is dat voor u dan ook een stuk aantrekkelijker. Daarnaast zijn er internationale verhuisbedrijven die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Curaçao en daardoor veel meer samenwerken met lokale partijen en daarom ook gunstigere tarieven kunnen hanteren. De beste manier voor het kiezen van het juiste verhuisbedrijf voor uw verhuizing naar Curaçao is dan ook door het vergelijken van meerdere offertes. Voor het vergelijken van offertes kunt u gebruikt maken van de vergelijkingsservice op deze website, hierbij wordt de aanvraag voor een verhuizing naar maximaal 6 verhuisbedrijven gestuurd welke gratis en vrijblijvend een offerte aan u zullen voorleggen.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Curaçao

Wanneer u een emigratie naar Curaçao aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Engeland openen in een nieuw tabblad.