Emigreren naar Duitsland

Bent u van plan te emigreren naar Duitsland? Hoewel Duitsland grenst aan Nederland en daardoor dichtbij is moet er wel van alles geregeld worden wanneer u naar Duitsland verhuist. Op Emigrerenuitnederland.nl vindt u extra aanvullende informatie voor een emigratie naar Duitsland. Voor Nederlanders is Duitsland een steeds populairdere emigratiebestemming aan het worden wat mede te danken is aan de stijgende economie en de groeiende werkgelegenheid.

Verblijfsvergunning voor Duitsland

Voor Duitsland geldt dan ook dat bij een langer verblijf dan 3 maanden er een verblijfsvergunning (Aufenthaltserlaubnis) nodig is. Daarbij is het net als in andere Europese landen dat deze makkelijker te verkrijgen is wanneer u vooraf al een baan heeft gekregen of wanneer u door een werkgever wordt uitgezonden. Wanneer u een Duitse verblijfsvergunning wilt aanvragen dan heeft u de volgende documenten nodig:

  • Geldig paspoort
  • Twee pasfoto’s
  • Bewijs van uw vaste adres in Duitsland (huurcontract of koopakte)
  • Een financieel bewijs dat u daadkrachtig bent uzelf of uw gezin te onderhouden
  • Bewijs van de ziektekostenverzekering
  • Eventuele huwelijksakte

Werkvergunning voor Duitsland

Wanneer de verblijfsvergunning voor Duitsland geregeld is kan u een aanvraag doen voor een Duitse werkvergunning. Daarvoor zult u een afspraak moeten maken bij het Ausländerbehörde of Landratsamt. Hier geldt natuurlijk wel dat wanneer u al een baan geregeld heeft in Duitsland of wanneer u uitgezonden wordt door een werkgever dat dit proces een heel stuk makkelijker is. Wanneer u het zelf moet regelen moet u in ieder geval over de volgende documenten beschikken:

  • Een kentekenbewijs (Meldebescheinigung) wanneer u een auto bezit
  • Verblijfsvergunning (Auftenhaltserlaubnis)
  • Een aangetekende brief van de werkgever wanneer u een baan is aangeboden

Verhuizen naar Duitsland

Omdat Duitsland grenst aan Nederland en daardoor relatief gezien dichtbij ligt lijkt het aantrekkelijk om de verhuizing zelf te regelen. Ondanks de korte afstand betreft het wel een verhuizing naar het buitenland waardoor het regels gelden wanneer u uw inboedel wilt vervoeren over de grens. Een internationaal verhuisbedrijf of een verhuisbedrijf dat gericht is op verhuizingen naar Duitsland kan dit proces een stuk makkelijker maken. Doordat zij al veel ervaring hebben met verhuizingen naar Duitsland hebben zij ook de contacten voor een verhuizing, dit houdt in dat het uitbesteden van de verhuizing aan het juiste verhuisbedrijf u veel papierwerk en dus tijd kan schelen.

Daardoor loont het om zelf op zoek te gaan en aanvragen te doen bij internationale verhuisbedrijven waar u een goed gevoel bij heeft, of welke aangeraden worden op verschillende fora. U kunt ook gebruik maken van vergelijkingsservice op deze website, hierbij wordt de aanvraag voor een verhuizing naar maximaal 6 bedrijven gestuurd welke gratis en vrijblijvend een offerte aan u zullen voorleggen.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Duitsland

Wanneer u een emigratie naar Duitsland aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Duitsland openen in een nieuw tabblad.