Emigreren naar Australië

Bent u van plan te emigreren naar Australië? Op Emigrerenuitnederland.nl vindt u extra aanvullende informatie voor een emigratie naar Australië. Omdat Australië één van de populaire landen is voor Nederlanders om naar toe te emigreren vindt u op deze pagina extra aanvullende informatie zoals belangrijke links en informatie voor een aanstaande verhuizing.

Wat moet u regelen bij een emigratie naar Australië?

Voordat u gaat emigreren naar Australië zult u een aanvraag moeten doen voor een visum. Australië heeft hiervoor een regeling dat zij willen dat emigranten ook echt een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Wanneer u niet via een bedrijf een baan in Australië krijgt aangeboden is het een stuk lastiger om aan een visum te komen. Hiervoor is het General Skilled Migration program opgezet.

The General Skilled Migration program

Het Skilled Migration Program wordt gebruikt voor het immigratieproces voor mensen die op het punt staan te emigreren naar Australië. Door middel van een puntensysteem dienen toekomstige immigranten een minimale score van 65 punten te halen. Deze punten kunnen behaald worden door punten te scoren op één van de volgende kwalificaties:

  • Leeftijd
  • Kennis van de Engelse taal
  • Beroepskwalificaties
  • Recente werkervaring

Zorgverzekering in Australië

Medicare is het zorgverzekeringssysteem van Australië, voor Nederlanders is dit zorgsysteem ook toegankelijk. Een zorgpas kunt ju namelijk gratis aanvragen als u de volgende papieren kunt overhandigen:

  • Twee verschillende ID-bewijzen paspoort  + ID-kaart / bankpas
  • Uw Nederlandse verzekeringspas en polispapieren
  • Kopie van uw Working & Holiday Visa
  • Adres waar de pas heen gestuurd kan worden

Ondanks dat u de pas gratis kunt aanvragen moedigt de overheid mensen aan om een eigen ziektekostenverzekering aan te vragen. Mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Zweden komen in aanmerking voor Medicare bijstand voor een belangrijke behandeling.

Verhuizen naar Australië

Wanneer u gaat verhuizen naar Australië zult u ook uw inboedel moeten verhuizen naar Australië wanneer u deze wilt meenemen. Omdat de verschillende internationale verhuisbedrijven veel moeten regelen en bij een verhuizing vaak samen werken met lokale partners zit er veel prijsverschil in de offertes die verhuisbedrijven sturen. Daardoor loont het om zelf op zoek te gaan en aanvragen te doen bij internationale verhuisbedrijven waar u een goed gevoel bij heeft, of welke aangeraden worden op verschillende fora. U kunt ook gebruik maken van vergelijkingsservice op deze website, hierbij wordt de aanvraag voor een verhuizing naar maximaal 6 bedrijven gestuurd welke gratis en vrijblijvend een offerte aan u zullen voorleggen.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Australië

Wanneer u een emigratie naar Australië aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Australië openen in een nieuw tabblad.