Emigreren naar Engeland

Bent u van plan te emigreren naar Engeland? Op Emigrerenuitnederland.nl vindt u extra aanvullende informatie voor een emigratie over het Kanaal naar Engeland, of beter gezegd het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk is een populaire plaats voor Nederlandse expats die door internationale bedrijven in bijvoorbeeld Londen gestationeerd worden of studenten die gaan studeren aan de universiteit van Cambridge of Oxford.

Verblijfsvergunning voor Engeland

Hoewel Nederlanders vrij kunnen reizen naar Engeland geldt er voor een verblijf langer dan 6 maanden wel een verblijfsvergunning. Net als voor de meeste landen zijn er in het Verenigd Koninkrijk verschillende types verblijfsvergunningen voor verschillende doeleinden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om visa voor studenten, tijdelijke werknemers en investeerders. Kortgezegd heeft het Verenigd Koninkrijk de volgende soorten visa:

 • T1: Visum voor investeerders en recente Britse afgestudeerden;
 • T2: Visum voor geschoolde werknemers die worden aangeboden van de vaste baan;
 • T3: Visum voor tijdelijke, laaggeschoolde werknemers;
 • T4: Visum voor studenten;
 • T5: Visum voor tijdelijke werknemers en voor mensen tussen 18 en 30 jaar.

National Insurence number

Om te kunnen leven in Engeland dient u een national insurence number (NI Number) aan te vragen. Dit nummer heeft u nodig als u wilt wonen en werken in Engeland en dit nummer is geldig in het Verenigd Koninkrijk. Organisaties die om uw NI Number kunnen vragen zijn de volgende:

 • HM Revenue and Customs (HMRC) (Belastingdienst)
 • Uw werkgever
 • Het departement voor werk en pensioen
 • De lokale gemeente of stadsbestuur
 • Als u stemrecht wilt hebben
 • Wanneer u een studenten lening aanvraagt
 • Wanneer u een bankrekening wilt openen

Emigreren naar Engeland na de Brexit

Als je naar Engeland wilt verhuizen na Brexit, zijn er een aantal gevolgen waar u rekening mee moet houden:

 1. Visum: U zult waarschijnlijk een visum nodig hebben om in Engeland te mogen wonen en werken. Dit zal afhangen van je nationaliteit en de duur van uw verblijf.
 2. Health care: Als u naar Engeland verhuist, zal u waarschijnlijk geen toegang hebben tot de Europese Ziektekostenverzekering (EHIC) en zal u uw eigen ziektekostenverzekering moeten regelen.
 3. Werk: Als u naar Engeland verhuist om te werken, zult u waarschijnlijk een werkvergunning nodig hebben, afhankelijk van je nationaliteit en het type werk dat u gaat doen.
 4. Studeren: Als u naar Engeland verhuist om te studeren, zult u waarschijnlijk ook een visum nodig hebben en zult u hogere studiekosten moeten betalen dan voor EU-studenten.
 5. Reizen: Als u naar Engeland verhuist, zult u waarschijnlijk ook een paspoort nodig hebben om te reizen naar andere landen binnen de EU. U zult ook langere wachttijden op de luchthaven kunnen verwachten.

Verhuizen naar Engeland

Wanneer je gaat verhuizen naar Engeland heb je verschillende opties om je inboedel te vervoeren, namelijk over de weg, over het water en door de lucht. Deze drie verschillende opties zorgen er voor dat er enorme prijsverschillen in de verhuiskosten naar Engeland kunnen zitten. Daarnaast kan het ook helpen dat sommige internationale verhuisbedrijven werken met partners in het Verenigd Koninkrijk.

Het voordeel van internationale verhuisbedrijven die samen met partners werken is dat zij u ook beter kunnen informeren over de regels die gelden voor het importeren van goederen in het Verenigd Koninkrijk. De beste manier voor het kiezen van het juiste verhuisbedrijf voor uw verhuizing naar Engeland is dan ook door het vergelijken van meerdere offertes. Voor het vergelijken van offertes kunt u gebruikt maken van de vergelijkingsservice op deze website, hierbij wordt de aanvraag voor een verhuizing naar maximaal 6 verhuisbedrijven gestuurd welke gratis en vrijblijvend een offerte aan u zullen voorleggen.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Engeland

Wanneer u een emigratie naar Engeland aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Engeland openen in een nieuw tabblad.