Emigreren naar Amerika

Bent u van plan te emigreren naar Amerika? Op Emigrerenuitnederland.nl vindt u extra aanvullende informatie voor een emigratie naar Amerika. Sinds de jaren ’50 is Amerika één van de populairste bestemmingen voor emigranten uit West Europa en Nederland. Veel mensen zochten in de jaren na de 2e wereld oorlog hun geluk in de Verenigde Staten. Op deze website vindt u belangrijke informatie voor een aanstaande emigratie naar Amerika zoals belangrijke links met betrekking tot het behalen van een Green Card en informatie over de internationale verhuizing naar Amerika.

Wat moet u regelen bij een emigratie naar Amerika?

Het belangrijkste wat u nodig heeft voor een permanente verblijfsvergunning in de Verenigde Staten is de Green Card. Wanneer u een Green Card in bezit heeft dan heeft u een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Voor het behalen van deze Green Card zult u wel een heel immigratietraject moeten doorlopen.

Green Card

Het belangrijkste doel van de Green Card is dat er mensen worden toegelaten tot Amerika die ook echt een bijdrage kunnen leveren aan de Amerikaanse samenleving. Wordt u bijvoorbeeld door een grote internationale organisatie doorgeschoven als manager of directeur bij een filiaal in Amerika dan zult u sneller in aanmerking komen voor de Green Card.

Om voor een diversiteit aan immigranten te zorgen bestaat er ook de zogenaamde Green Card loterij waarbij ongeveer 50.000 Green Cards onder gegadigden over heel de wereld verloot worden. Deelname aan deze loterij is gratis en het is vrij eenvoudig om uwzelf in te schrijven, vandaar dat er door de Amerikaanse ambassade gewaarschuwd wordt om met bemiddelingspartijen in zee te gaan die helpen bij de Green Card loterij.

PTIN (Preparer Tax Identification Number) voor emigranten

Wanneer u een Amerikaans staatsburger bent zult u moeten beschikken over een PTIN nummer, dit is een nummer dat iedereen in Amerika moet hebben en wat gebruikt wordt voor belastingzaken. Het nummer wordt gebruikt voor het opstellen of teruggave op de Amerikaanse federale belastingaangifte.

Verhuizen naar Amerika

Wanneer u gaat verhuizen naar Amerika dan zal het vervoer van de inboedel vaak gebeuren per vrachtschip. Alleen wanneer het echt spoed heeft kan u gebruik maken van een vrachtvliegtuig maar vanwege de hoge kosten wordt dit puur gebruikt wanneer het niet anders kan.

Bij het vervoer per vrachtschip hangt het van het verhuisbedrijf af wat de kosten hiervan zullen zijn en hoeveel tijd dit in beslag neemt, niet elk schip zal via de zelfde route naar Amerika gaan. Vaak hebben verhuisbedrijven connecties in andere landen en zo ook in Amerika, wanneer uw vracht bijvoorbeeld in New York aankomt en het vanuit daar nog verder vervoerd moet worden, dan zal dit gebeuren via een Amerikaans verhuisbedrijf.

Van te voren is het vaak niet duidelijke welk internationaal verhuisbedrijf de beste connecties en de meest gunstige prijs heeft, daarnaast is dit ook per land verschillend. Daarom loont het zeker in het geval van een internationale verhuizing om meerdere offertes te vergelijken, dit kan via deze website of door zelf bij verschillende verhuisbedrijven offertes aan te vragen. Wanneer u via deze website een aanvraag doet dan zal deze aanvraag bij maximaal 6 internationale verhuizers terecht komen en welke gratis en vrijblijvend een offerte zullen opmaken. U zit dus nergens aan vast na een aanvraag.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Amerika

Wanneer u een emigratie naar Amerika aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Amerika openen in een nieuw tabblad.