Emigreren naar Frankrijk

Bent u van plan te emigreren naar Frankrijk? Op Emigrerenuitnederland.nl leest u extra aanvullende informatie over een emigratie Frankrijk. Ondanks dat Frankrijk relatief dichtbij ligt en net als Nederland lid is van de Europese Unie gelden er in Frankrijk in sommige gevallen andere regels dan in Nederland.

Verblijfsvergunning voor Frankrijk

Voor verblijf, studie of werk in Frankrijk is geen visum nodig. Voor een verblijf van langer dan drie maanden kan een verblijfsvergunning (“Carte de séjour Communauté Européenne”) aangevraagd worden, maar dat is niet verplicht. Als u minder dan drie maanden wilt werken, dan is een paspoort of een identiteitskaart voldoende. De verblijfsvergunning kunt u aanvragen bij de vreemdelingenpolitie, bij het stadhuis of bij de préfecture waar uw nieuwe woonplaats onder valt. Als u gaat werken in Frankrijk kan uw nieuwe werkgever een werkvergunning voor u aanvragen.

Zorgverzekering in Frankrijk

Frankrijk heeft één van de beste zorgstelsels in de wereld. Hierdoor heeft de Franse bevolking zelf een ruime keus uit welke zorgverzekeraars zij kunnen kiezen. Een aantal grote zorgverzekeraars die u kunt kiezen wanneer u permanent in Frankrijk verblijft zijn:

Verhuizen naar Frankrijk

Gaat u verhuizen naar Frankrijk? Dan doet u er goed aan om contact op te nemen met verschillende internationale verhuisbedrijven. Dit kan via het gratis offerte formulier op Emigrerenuitnederland.nl waar u vrijblijvend tot 6 offertes kunt aanvragen van verschillende internationale verhuizers of door zelf contact op te nemen met verhuisbedrijven. Welke optie u ook kiest; zorg er altijd voor dat u meerdere offertes kunt vergelijken.

Internationale verhuisbedrijven hebben vaak contacten en/of partners in het buitenland waardoor de kosten van een internationale verhuizing naar Frankrijk sterk kunnen verschillen. Door het vergelijken van verschillende offertes kan u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten. Ook kunt u speciale verzoeken indienen bij internationale verhuizers en zo kijken wie u daarbij het beste kunt helpen.

Ook doet u er goed aan om verschillende fora en Facebookgroepen te raadplegen. Vele mensen zijn u al voorgegaan en veel mensen zijn bereid om u te helpen of om vragen te beantwoorden.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Frankrijk

Wanneer u een emigratie naar Frankrijk aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Frankrijk openen in een nieuw tabblad.