Emigreren naar Spanje

Bent u van plan te emigreren naar Spanje? Dan kunt u bij Emigrerenuitnederland.nl terecht voor extra aanvullende informatie over een emigratie naar Spanje. Gaat u emigreren voor werk of gaat u in Spanje van uw pensioen genieten? Lees dan hier waar u mee te maken krijgt en wat u moet regelen wanneer u gaat emigreren naar Spanje.

NIE Nummer (Número de Identificación de Extranjeros)

Wanneer u als buitenlander naar Spanje gaat emigreren dan is het NIE Nummer vereist. Het NIE Nummer staat voor Número de Identificación de Extranjeros. Dit nummer kunt u aanvragen op politiebureaus bij de speciale balie voor buitenlanders. Dit NIE Nummer heeft u eigenlijk voor vrijwel alle zaken in Spanje nodig. Bijvoorbeeld wanneer u een rekening wilt openen, een verzekering wilt afsluiten of een rijbewijs wilt aanvragen. De kosten en werkwijze van een NIE nummer kunnen per gemeente in Spanje verschillen. De aanvraag van een NIE nummer duurt ongeveer 4 weken.

Sofi/BSN Nummer en zorgverzekering

Net als in Nederland heeft u in Spanje een BSN (Burger Service Nummer) en een zorgverzekering nodig. Voor het Spaanse BSN kunt u terecht bij de sociale dienst, let wel op dat het formulier voor een Spaanse BSN volledig in het Spaans is.

In Spanje geldt een gratis universele gezondheidszorg die is voorgeschreven door de grondwet door de Spaanse overheid. Naast de gratis universele gezondheidszorg kunt u zich ook inschrijven bij private zorgverzekeraars. Bekende Spaanse private zorgverzekeraars zijn:

Verhuizen naar Spanje

Wanneer u gaat verhuizen naar Spanje krijgt u ook met de Spaanse wetgeving te maken. Het is belangrijk om u van te voren goed te laten inlichten wat u wel en niet kunt invoeren in Spanje zodat u bij de douane niet voor verrassingen komt te staan.
Internationale verhuisbedrijven die op regelmatige basis naar Spanje rijden kunnen u precies vertellen hoe een verhuizing naar Spanje in zijn werk gaat. Daarnaast hebben zij ook de contacten in Spanje waardoor een verhuizing een stuk goedkoper kan zijn dan een bedrijf wat niet regelmatig naar Spanje verhuist.
Via Emigrerenuitnederland.nl kan u tot 6 offertes gratis en vrijblijvend aanvragen waardoor u een goede indruk krijgt van de kosten van een verhuizingen naar Spanje en welke grote prijsverschillen er soms tussen de verschillende internationale verhuisbedrijven voorkomen. Laat u daarom altijd van te voren goed inlichten voor u met een internationaal verhuisbedrijf in zee gaat en vraag altijd meerdere offertes aan.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Spanje

Wanneer u een emigratie naar Spanje aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Spanje openen in een nieuw tabblad.