Emigreren naar Canada

Bent u van plan te emigreren naar Canada? Op Emigrerenuitnederland.nl vindt u extra aanvullende informatie voor een emigratie naar Canada. Vlak na de tweede wereldoorlog was Canada één van de meest populaire emigratie bestemmingen voor Nederlanders. In Canada zijn dan ook veel mensen met Nederlandse roots te vinden. Zij trokken naar Canada om daar een nieuw bestaan op te bouwen, later zijn ook veel mensen uit de agrarische sector naar Canada geëmigreerd vanwege de ruimte die daar nog is in tegenstelling tot Nederland.

Verblijfsvergunning voor Canada

Wanneer u definitief in Canada wilt verblijven heeft u een verblijfsvergunning nodig. Een Permanent Resident Card – PRC geldt in Canada als permanente verblijfsvergunning. Deze permanente verblijfsvergunning kunt u op een aantal verschillende manieren verkrijgen. Namelijk via:

  • Skilled Worker Program
  • Provincial Nomination Programs (PNP)
  • Self-Employed Class
  • Family Class
  • Canadian Experience Class

Wanneer u voor werk naar Canada wilt emigreren dan kan u in aanmerking komen voor het Skilled Worker Program. Dit is een programma waarbij mensen die ervaring hebben in hoog gekwalificeerde beroepen voorrang krijgen op een permanente verblijfsvergunning. Heeft u een eigen bedrijf in de agrarische sector? Dan kan u in aanmerking komen voor de Self-Employed Class. Via dit programma worden mensen die minimaal 2 jaar ervaring als zelfstandige in een bepaald vakgebied hebben geholpen.

Social Insurance Number

Iedereen die in Canada woont of werkt moet verzekerd zijn. In Canada heb je daarvoor een Social Insurance Number hebben. Ook wel bekend als de SIN-card. Direct na uw aankomst moet u de aanvraag voor een SIN-Card zo snel mogelijk doen, dit kan u doen bij een Service Center Canada. Deze kaart heeft u ook nodig wanneer u een belastingaangifte doet in Canada of wanneer u in aanmerking wilt komen voor een uitkering.

Werken in Canada

Canada wil de economie graag stimuleren en staat daarom open voor westerse immigranten met een hoog genoten opleiding. Naast mensen met een hoge opleiding liggen er in Canada ook voldoende kansen voor echte vakmensen als de timmermannen, stukadoors, metselaars, monteurs en vrachtwagenchauffeurs. Mocht u in deze branche werken en de concurrentie in Nederland zat zijn, in Canada staan voldoende vacatures open en de salarissen liggen ook nog een hoger dan in Nederland.

Naast het uitgebreide aanbod van banen in Canada is het natuurlijk ook van belang dat u een werk- en verblijfsvergunning kunt krijgen. Uw toekomstige werkgever in Canada moet het HRSDC (het Canadese arbeidsbureau) vragen om het werkaanbod goed te keuren. Indien het baanaanbod wordt goedgekeurd krijgt u een Labour Market Opinion (LMO), dit houdt in dat u een tijdelijke werkvergunning krijgt. Uw toekomstige werkgever zal echter wel moeten aantonen dat hij voor de vacature geen geschikt personeel kon vinden in Canada de voorgaande 2 maanden en dat het aantrekken van een immigrant een positieve bijdrage levert aan de Canadese economie.

Na het verkrijgen van een LMO kan je in aanmerking komen voor een Arranged Employment Opinion (AEO), dit is een permanent goedgekeurd werkaanbod en levert een permanent visum voor Canada op.

Het voordeel van Canada is dat het een enorm land is met een zeer lage bevolkingsdichtheid. Daar komt bij dat Canadezen elkaar en ook emigranten de ruimte bieden: ze zijn zeer tolerant. Canada is dan ook al meerdere keren uitgeroepen tot het beste leef- en woonklimaat ter wereld!

Verhuizen naar Canada

Gaat u verhuizen naar Canada? Dan kan u er voor kiezen om de inboedel per vrachtschip of per vrachtvliegtuig naar Canada te vervoeren. Heeft de verhuizing haast? Dan is de optie via een vrachtvliegtuig de snelste optie. Dit is alleen zeker niet de goedkoopste optie. Heeft u meer tijd dan is het aan te raden om de inboedel per vrachtschip te vervoeren, dit zal meer tijd kosten maar is dan ook wel goedkoper.

Verschillende internationale verhuisbedrijven kunnen u adviseren welke vervoersmethode het beste bij u past. Daarnaast zijn er veel internationale verhuisbedrijven die internationaal samenwerken, iets wat ook flink kosten kan besparen. Daarom is het belangrijkste advies wanneer u gaat verhuizen naar Canada om verschillende verhuisoffertes te vergelijken. Dit kan u doen door op Emigrerenuitnederland.nl gratis en vrijblijvend tot 6 verschillende internationale verhuisoffertes aan te vragen of door verschillende internationale verhuizers zelf te benaderen. Daarnaast doet u er ook goed aan om verschillende fora en Facebookgroepen te raadplegen.

Gratis en vrijblijvend internationale verhuisoffertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw internationale verhuiskosten!

Belangrijke links voor een emigratie naar Canada

Wanneer u een emigratie naar Canada aan het voorbereiden bent kunnen de onderstaande links u al goed op weg helpen bij het aanvragen van de juiste papieren. De links met betrekking tot een emigratie naar Canada openen in een nieuw tabblad.