Met haar boek “Emigreren is niet eng!” neemt Liesbet den Daas de lezers mee op haar persoonlijke emigratieavontuur naar Frankrijk. Het verhaal begint met het naderende lege-nestgevoel dat Liesbet ertoe aanzet om haar toekomst te overdenken. Samen met haar man Theo en hun drie zonen woonden ze al dertien jaar in hetzelfde huis, waar ze ook een kamer verhuurden als Bed & Breakfast.

Het idee om de B&B uit te breiden naar het buitenland komt op een dag ter sprake, en tot hun verrassing blijkt Theo hier helemaal voor open te staan. Na wat zoeken vinden ze snel een droomplek in de Lot, en na twee jaar van voorbereidingen, verhuizingen en plannen vertrekken ze op 11 maart 2020 naar hun nieuwe leven onder de Franse zon.

Echter, slechts vijf dagen later kondigt de Franse president Macron aan dat het land in lockdown gaat, waardoor hun nieuwe start wordt overschaduwd door onverwachte uitdagingen. Ondanks deze tegenslagen laten Liesbet en Theo zich niet ontmoedigen, en in “Emigreren is niet eng!” vertelt Liesbet op verhalende wijze over hun avontuur.

Voor Francofielen en iedereen met een (stille) droom om in Frankrijk te wonen, is dit boek een absolute aanrader. Het biedt niet alleen inzicht in de praktische aspecten van emigreren, maar ook een inspirerend verhaal over veerkracht, doorzettingsvermogen en de zoektocht naar een nieuw thuis in het buitenland. Met levendige beschrijvingen neemt Liesbet de lezers mee op een reis vol ups en downs, waarbij ze de schoonheid en uitdagingen van het Franse platteland op authentieke wijze tot leven brengt. Wilt u meer weten over het boek? Lees dan ook vooral haar blogs welke ook in het boek zijn opgenomen.

boek emigreren is niet eng

 

U kunt het boek bestellen via Bol.com.