Op de website van Perssupport kwam ik het volgende bericht tegen: Nieuw tv programma over succesvol emigreren.

Op het eerste oog deed dit programma mij gelijk denken aan het programma “Ik vertrek” van de Tros.

Bij het programma Ik vertrek had ik vaak het gevoel dat er bijna alleen maar mensen gevolgd werden die slecht voorbereid waren of die zogenaamd een fantastisch idee hadden maar die door niemand met beide voeten op de aarde werden gezet. Zo kan ik mij nog een uitzending herinneren van een gezin dat een fietswinkel in Zweden ging beginnen in een dorp waar verder nooit iemand de fiets gebruikte. Natuurlijk is het dapper om de stap te zetten maar dit programma gaf wel een vertekend beeld over Nederlanders die emigreren.

Het programma was wel goed voor mensen die ook dat soort ideeën hadden en deze wilde waarmaken, na het zien van een paar afleveringen zou je je toch eens achter de oren krabben of het idee daadwerkelijk wel zo goed is. Het programma liet duidelijk zien waar mensen tegen aan liepen en dat ideeën vooraf vaak beter lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn.

Bij het nieuwe programma van VertrekNL hoop ik van harte dat de wat serieuzere Nederlander in beeld wordt gebracht, want er moeten ook talloze voorbeelden zijn van Nederlanders die succesvol zijn over de grens, Nederlanders die de stap durfden te zetten en echt wat moois opgebouwd hebben. De titel beloofd in ieder geval veel goeds! Laten we hopen dat dit nieuwe programma een stuk serieuzer gaat worden.

Mocht je op het punt van emigreren staan en je willen opgeven, dan kan dat via de volgende link:

http://www.vertreknl.nl/tv