Overweegt u te emigreren naar Curaçao maar gaat u eerst het eiland goed verkennen tijdens een uitgebreide vakantie? Dan hebben wij 4 tips voor u waarmee u zeker voorbereid op reis gaat en waarna u nog beter de keus kunt maken of u gaat emigreren of niet.

emigreren naar curacao

 

Tip 1: Maak een checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat u op vakantie gaat is het daarom verstandig om een checklist te maken van alle spullen die je mee wilt nemen. Denk hierbij niet alleen aan kleding en toiletartikelen, maar ook aan belangrijke documenten zoals paspoorten, rijbewijzen en verzekeringspapieren. Vergeet daarnaast niet om eventuele medicijnen mee te nemen en zorg dat je voldoende oplaad kabels en stekkers bij u heeft voor al uw apparaten.

 

Tip 2: Huren van een auto

Als u op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Curaçao, dan is een auto huren op Curaçao bij Autoverhuur Jan Thiel een echte aanrader. Het eiland heeft namelijk zoveel mooie plekjes die u met de auto kunt ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige stranden, de kleurrijke hoofdstad Willemstad en het Christoffelpark. Het is daarom verstandig om van tevoren een auto te huren, zodat u direct bij aankomst op Curaçao de beschikking heeft over een huurauto. Let er wel op dat u een auto huurt bij een betrouwbare verhuurder en dat u de huurovereenkomst goed leest voordat u tekent. 

Tip 3: Boek uw accommodatie op tijd

Als u op vakantie gaat, dan wilt u natuurlijk wel een fijne accommodatie hebben om te verblijven. Het is daarom verstandig om uw accommodatie op tijd te boeken. Dit voorkomt teleurstellingen en zorgt ervoor dat u op een rustige manier uw vakantie kunt beginnen. Let er bij het boeken van je accommodatie wel op dat u een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft en dat de locatie van uw accommodatie past bij uw vakantieplannen.

 

Tip 4: Neem de juiste verzekeringen af

Als u op vakantie gaat, dan wilt u natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan. Het is daarom verstandig om de juiste verzekeringen af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Denk hierbij aan een reisverzekering, een annuleringsverzekering en een autoverzekering als u een auto huurt op Curaçao. Let er wel op dat u de voorwaarden van de verzekering goed leest voordat u deze afsluit en dat u voldoende dekking heeft voor uw vakantieplannen.