campingvakantie frankrijkFrankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming en staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke keuken en rijke geschiedenis. Een campingvakantie in Frankrijk is een ideale manier om van dit alles te genieten en het land te leren kennen voor als u emigratieplannen heeft. In dit artikel nemen we u mee naar de vier mooiste plekken in Frankrijk voor een onvergetelijke campingvakantie.

 

Corsica

Als een van de mooiste plekken in Frankrijk voor een campingvakantie, biedt Corsica een ongeëvenaarde mix van bergen, stranden en charmante dorpjes. Ga op zoek naar een prachtige camping in Corsica gelegen aan zee. De meeste campings bieden faciliteiten zoals zwembaden, sportvelden en animatieprogramma’s voor kinderen. Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke wandeltochten door de ruige bergen van de GR20, ontspanning op afgelegen stranden met kristalhelder water, of het verkennen van pittoreske stadjes zoals Bonifacio met zijn imposante kliffen, Corsica heeft voor elk wat wils. Daarnaast biedt het eiland een rijke cultuur en gastronomie, met heerlijke lokale specialiteiten zoals verse vis, geurige kazen en verfijnde wijnen. 

Dordogne

Een andere prachtige plek in Frankrijk voor een campingvakantie is de Dordogne. Het is een regio in het zuidwesten van Frankrijk die bekend staat om zijn kastelen, middeleeuwse stadjes, en prachtige landschappen. De Dordogne is ook beroemd om zijn gastronomie en wijn, en biedt talloze mogelijkheden voor outdoor-activiteiten zoals kanoën, wandelen en fietsen. De campings in de Dordogne zijn vaak gelegen in de buurt van rivieren en bieden faciliteiten zoals visvijvers, speeltuinen, en restaurants.

 

De Ardèche

De Ardèche is een andere prachtige plek in Frankrijk voor een campingvakantie. Het is een regio in het zuidoosten van Frankrijk die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en outdoor-activiteiten. De Ardèche biedt talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen, kanoën en raften. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Pont d’Arc, een natuurlijke brug die over de rivier de Ardèche loopt. De campings in de Ardèche zijn vaak gelegen in de buurt van de rivier en bieden faciliteiten zoals zwembaden, sportvelden en animatieprogramma’s voor kinderen.

 

De Loire-vallei

De Loire-vallei is een andere prachtige plek in Frankrijk voor een campingvakantie. Het is een regio in het midden van Frankrijk die bekend staat om zijn kastelen, wijngaarden, en prachtige landschappen. De Loire-vallei biedt talloze mogelijkheden voor outdoor-activiteiten zoals fietsen, wandelen en paardrijden. Het is ook de thuisbasis van enkele van de bekendste kastelen van Frankrijk, zoals het kasteel van Chambord en het kasteel van Chenonceau. De campings in de Loire-vallei zijn vaak gelegen in de buurt van de rivier de Loire en bieden faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen en restaurants.