Emigreren is van alle tijden en mensen zullen altijd blijven emigreren. Wat de meest populaire bestemmingen zijn, is soms lastig te zeggen, aangezien dit kan verschillen afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden. Sommige mensen kiezen ervoor om naar een land te emigreren om dichter bij familie en vrienden te zijn, terwijl anderen op zoek zijn naar betere werk- of leefomstandigheden. Anderen willen misschien emigreren om te genieten van een andere cultuur of om te studeren.

Er zijn echter enkele landen die vaak worden genoemd als populaire bestemmingen voor emigratie, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Dit zijn landen met hoge levensstandaarden en goede economische kansen, en ze bieden ook vaak goede sociale voorzieningen en een hoog niveau van persoonlijke vrijheid. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat emigreren naar een ander land ook uitdagingen kan opleveren, zoals het aanpassen aan een nieuwe cultuur en het navigeren van immigratieprocedures. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen wat u zoekt in een land voordat u een beslissing maakt om te emigreren. 

Wat zijn de meest populaire landen om te emigreren?

Het is moeilijk om alleen naar het aantal emigranten te kijken voor een lijst op basis van hoe populair een land is. Sommige landen kunnen populairder zijn voor emigratie vanuit bepaalde landen of regio’s, terwijl andere landen aantrekkelijker kunnen zijn voor emigratie vanuit andere landen of regio’s.

Er zijn echter enkele landen die vaak worden genoemd als populaire bestemmingen voor emigratie, waaronder:

 • Verenigde Staten
  De Verenigde Staten hebben een lange geschiedenis van immigratie en zijn een van de populairste landen voor emigratie. Dit komt mogelijk doordat ze een grote, diverse economie hebben en een hoog niveau van sociale mobiliteit.
 • Canada
  Canada is een ander populaire bestemming voor emigratie, met een hoog niveau van levenskwaliteit, een sterk sociaal vangnet en een welvarende economie.
 • Australië
  Australië is een populaire bestemming voor emigratie vanwege de hoge levenskwaliteit, het gunstige klimaat en de sterke economie.
 • Nieuw-Zeeland
  Net als Australië heeft Nieuw-Zeeland een hoge levenskwaliteit, een gunstig klimaat en een sterke economie, wat het tot een populaire bestemming voor emigratie maakt.
 • Duitsland
  Duitsland is een populaire bestemming voor emigratie vanwege de hoge levenskwaliteit, de sterk gereguleerde arbeidsmarkt en de hoge lonen.
 • Verenigd Koninkrijk
  Het Verenigd Koninkrijk is een populaire bestemming voor emigratie vanwege de rijke geschiedenis, de culturele diversiteit en de hoge levenskwaliteit.
 • Zwitserland
  Zwitserland is een populaire bestemming voor emigratie vanwege de hoge levenskwaliteit, de hoge lonen en de gunstige fiscale behandeling van buitenlandse werknemers.
 • Singapore
  Singapore is een populaire bestemming voor emigratie vanwege de hoge levenskwaliteit, de gunstige belastingtarieven en de sterke economie.

 

Op welke leeftijd emigreren de meeste mensen?

Het is moeilijk om een ​​specifieke leeftijd te noemen waarop de meeste mensen emigreren, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals persoonlijke omstandigheden, professionele kansen en familie- en sociale verplichtingen.

Er is echter wel een trend naar een jongere leeftijd waarop mensen besluiten te emigreren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) emigreerden in 2018 de meeste mensen tussen de 25 en 34 jaar. Dit is een stijging ten opzichte van de voorgaande jaren, waarbij de leeftijdscategorie 35-44 jaar het grootste aandeel had.

Er zijn ook veel mensen die na hun pensionering emigreren om te genieten van een andere levensstijl of om te profiteren van lagere kosten van levensonderhoud in andere landen. Dus er is geen specifieke leeftijd waarop de meeste mensen emigreren, het hangt af van individuele omstandigheden en beslissingen.