Bij mensen die gaan emigreren komt het vaker voor, u bent ergens op vakantie geweest en daarbij gelijk verliefd geworden op de locatie. Ibiza is typisch zo’n eiland waar mensen verliefd op worden en waar mensen naar toe willen verhuizen. Voor de één zal dat een permanente verhuizing zijn en de ander kan het zich veroorloven een tweede huis te kunnen kopen.

 

Kan ik zomaar een huis kopen op Ibiza?

Wanneer u een huis wilt kopen op Ibiza dan is het verstandig om zaken te doen met een tussenpartij. Het meest verstandig is om dit samen te doen met een Nederlandse partij die bekend is met de huizenmarkt in Spanje. Zij kunnen u veel werk en zorgen uit handen nemen en daarnaast kunnen zij u ook helpen door alle ervaring die zij hebben. Zo zal een huis kopen op Ibiza minder stressvol zijn dan wanneer u echt alles zelf wil regelen.Naast het kopen van een huis zijn er ook nog andere zaken waar u rekening mee moet houden. Wanneer u permanent op Ibiza wilt wonen spreken we echt van een emigratie naar Spanje en zijn er een aantal zaken waaraan u moet voldoen.

huis kopen op ibiza

 

NIE Nummer (Número de Identificación de Extranjeros)

Wanneer u als buitenlander naar Spanje gaat emigreren dan is het NIE Nummer vereist. Het NIE Nummer staat voor Número de Identificación de Extranjeros. Dit nummer kunt u aanvragen op politiebureaus bij de speciale balie voor buitenlanders. Dit NIE Nummer heeft u eigenlijk voor vrijwel alle zaken in Spanje nodig. Bijvoorbeeld wanneer u een rekening wilt openen, een verzekering wilt afsluiten of een rijbewijs wilt aanvragen. De kosten en werkwijze van een NIE nummer kunnen per gemeente in Spanje verschillen. De aanvraag van een NIE nummer duurt ongeveer 4 weken.

 

Sofi/BSN Nummer en zorgverzekering

Net als in Nederland heeft u in Spanje een BSN (Burger Service Nummer) en een zorgverzekering nodig. Voor het Spaanse BSN kunt u terecht bij de sociale dienst, let wel op dat het formulier voor een Spaanse BSN volledig in het Spaans is.

In Spanje geldt een gratis universele gezondheidszorg die is voorgeschreven door de grondwet door de Spaanse overheid. Naast de gratis universele gezondheidszorg kunt u zich ook inschrijven bij private zorgverzekeraars. Bekende Spaanse private zorgverzekeraars zijn:

  • Asisa
  • DKV Seguros
  • Mapfre
  • Sanitas