Emigreren naar het buitenland kan plaatsvinden om verschillende redenen. Topsport, en golf in het bijzonder, is er daar één van. Waarom kiezen onder andere Nederlandse golfspelers en -talenten ervoor om in het buitenland te gaan wonen en daar hun dromen na te jagen?

Topsportklimaat
Goed kunnen golfen in Nederland is leuk, maar als u echt uw geld wil gaan verdienen met golfen dan dient u minimaal in top-150 van de wereld te spelen. Bij uitstek Amerika is uitermate geschikt om u te meten met de wereldtop om zo te zien of u überhaupt kans maakt op een plekje bij deze 150 beste spelers.

Om deze reden kiezen veel talentvolle jonge golfspelers ervoor om na hun middelbare school te gaan wonen in Amerika om golf te combineren met college. Op deze plek kunnen spelen ze dan met de beste spelers van hun leeftijd en dienen ze onder druk te presteren die in Nederland niet voorkomt. Want daar zijn de topspelers eenzaam de beste spelers.

Het weer
Een andere reden voor topsporters om te emigreren naar het buitenland is simpelweg het weer dat verschilt met Nederland. Waar het op een gure winterdag om half 5 al donker is kan er op verschillende plaatsen in het buitenland rustig tot 10 uur ‘s avonds getraind worden. Pensionado’s die na het avondeten nog wat balletjes uit het water vissen met hun golfbalhengel hebben dat mooi bekeken. Het scheelt nogal qua mogelijkheden qua training ten opzichte van Nederland, puur gekeken naar het aantal uren.

En wat dacht u van golfbanen die bij vorst gewoon gesloten zijn? U mag de greens namelijk niet betreden wanneer het gevroren heeft. Waar gaat u dan uw putting trainen? De hele dag op de driving range staan, daar word je waarschijnlijk ook niet heel veel beter staan. Er zijn natuurlijk wel vervangende indoor faciliteiten, echter komt er niets in de buurt van echt gras op een échte golfbaan.

emigreren voor golf

Geen afleiding
Zoals u misschien al weet is golf een mentaal spel waarbij opperste concentratie benodigd is en waarbij afleidingen fataal kunnen zijn.

In u directe omgeving kun je vaak wel last hebben van afleiding. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, relaties en verleidingen zoals uitgaan.

Sommige sporters kiezen er daarom bewust voor om te emigreren om zich zo te ontdoen van afleidingen waardoor zij met oogkleppen op volledige focus kunnen houden op de sport waar zij mee bezig zijn. Alles om zo goed mogelijk te presteren. Vaak komen zij dan in vakanties, gedurende het off-season of tijdens de kerstdagen lekker naar huis om daar te ontspannen met hun geliefden om vervolgens weer naar huis buitenland te gaan om weer te presteren.