Overweegt u een emigratie? Dan weet u waarschijnlijk dat hier veel bij komt kijken. Afhankelijk van het land waar u heen verhuist, kan het een lang proces worden: van het aanvragen van een visum tot u thuis voelen in dit nieuwe land. Een cruciaal onderdeel is natuurlijk het vinden van een internationaal verhuisbedrijf. Om je een handje te helpen, hebben we een aantal tips voor u verzameld. Zie het als een stappenplan.

1. Bepaal eerst wat voor accommodatie u gaat kopen of huren

Het is belangrijk om dit vroegtijdig te bepalen. Waarom? Wanneer u besluit een gemeubileerde woning te huren, dan hoeft u niet je volledige inboedel mee te verhuizen naar het buitenland. Besluit u een lege woning te huren of te kopen? Dan is het wellicht handig om een groot deel van uw inboedel te laten verhuizen.

2. Maak een lijst van spullen die u wilt verhuizen

Bij een verhuizing naar het buitenland nemen de meeste mensen niet alles mee. Het is immers het perfecte moment om de boel eens flink op te ruimen! Geef weg, ruim op en gooi weg. Maak tijdens dit proces een lijst van alles wat u wilt gaan verhuizen. Dit maakt het makkelijker om een geschikt verhuisbedrijf te vinden: hoe minder u verhuist, hoe makkelijker het kan zijn om een internationale verhuizer te vinden die bij uw verhuizing past.

3. Maak een lijst van wat u verwacht van het verhuisbedrijf

Voordat u de zoektocht naar een internationaal verhuisbedrijf begint, is het verstandig om eerst vast te stellen wat u van het verhuisbedrijf verwacht. Wilt u alles uit handen geven of wilt u bepaalde zaken zelf doen? Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van de verhuisdozen, het (de)monteren van meubelstukken, het regelen van een eventuele parkeervergunning, het papierwerk enzovoort.

Wanneer u dit voor uzelf noteert, zal het makkelijker worden om gericht verhuisoffertes aan te vragen bij de juiste verhuisbedrijven.

4. Vergelijk minimaal drie internationale verhuisbedrijven

Een verhuizing naar het buitenland maakt u niet dagelijks mee. Het heeft een behoorlijke impact op uw leven. Kies daarom ook niet zomaar voor het eerste verhuisbedrijf dat u online tegenkomt, maar vergelijk er minimaal drie. Zo weet je zeker dat…

  • U niet te veel betaalt. De prijzen voor internationale verhuizingen lopen sterk uiteen, het scheelt u al snel 30% wanneer u een aantal verhuisoffertes vergelijkt;
  • U een goed gevoel hebt bij het verhuisbedrijf. Dit bedrijf zal immers uw inboedel naar het buitenland gaan verhuizen. Dat is niet niks! Zorg dat u een verhuisbedrijf kiest waar u zich goed bij voelt;
  • Uw spullen in goede handen zijn. Maar, hoe weet u dat nu zeker? Vergelijk hiervoor altijd de reviews van ieder verhuisbedrijf. Door de ervaringen van voorgaande klanten te lezen, kunt u een beeld vormen van de kwaliteit die u kunt verwachten van het verhuisbedrijf.

Door niet te vergelijken, kiest u mogelijk te snel voor een verhuisbedrijf dat achteraf toch niet zo goed bij uw verhuizing bleek te passen. Dit wil u voorkomen! Een internationaal verhuisbedrijf vinden hoeft geen lastige taak te zijn als u de bovenstaande stappen volgt. Ook kunt u snel en makkelijk een verhuisbedrijf vinden via Sirelo. U kunt hier namelijk alle verhuisbedrijven van Nederland vinden en vergelijken. Omdat zij het werk u uit handen kunnen nemen, scheelt dit u al snel dagen werk!