Wanneer u gaat emigreren dan is dit vaak een lang proces waar veel kosten aan zitten verbonden. Naast het kopen of huren van een huis heeft u ook te maken met andere lasten zoals het aanvragen van een verblijfsvergunning, ziektekostenverzekering, belastingen, eventuele kosten in Nederland en de verhuizing naar uw nieuwe thuisland.

Deze kosten kunnen bij elkaar opgeteld een behoorlijk bedrag vormen. Wist u trouwens dat alleen al een verblijfsvergunning meer dan 1.000 euro kan kosten?
Qua zorgkosten kan het ook flink tegenvallen in het buitenland. Een zorgverzekering is dan misschien wel goedkoper, de dekking is vaak niet zo goed als in Nederland en het eigen risico een kan ook stuk hoger uitvallen.

Tips om te besparen in het buitenland

Spaargeld
Wanneer u over spaargeld beschikt kan het aantrekkelijk zijn om dit spaargeld op een bank ik uw nieuwe thuisland te zetten. Er zijn namelijk landen waar boven een bepaald bedrag geen vermogensbelasting betaald hoeft te worden of waar de vermogensbelasting lager is dan in Nederland. Vergeet hierbij niet naar de spaarrentes te kijken.

Koop lokaal
Het is aantrekkelijk om Nederlandse producten te bestellen in het buitenland. Maar het probleem is dat dit vaak erg kostbaar is, naast de verzendkosten en/of invoerrechten die er ook nog eens bij komen kijken. Wilt u toch vanuit Nederland bestellen? Maak dan gebruik van een website als bespaardeals.nl. zodat je in ieder geval met korting kunt bestellen. Kijk hierbij wel de leverancier wel naar uw land verzendt.

Laat u vooraf goed adviseren
Wanneer u naar het buitenland gaat emigreren laat u dan vooraf goed adviseren over de regelingen met de Nederlandse belastingdienst. Wanneer u geld uit Nederland ontvangt voor bijvoorbeeld een pensioen of wanneer u nog een huis in Nederland heeft dan blijft u belastingtechnisch gezien verbonden aan Nederland en heeft u ook plichten aan de Nederlandse belastingdienst.Werken en uitbetaald kijken in het buitenland
Stel u heeft een nieuwe baan gevonden in het buitenland. Hoe wilt u betaald worden, op welke rekening en in welke valuta? In Europa hebben wij dat onszelf al wat makkelijker gemaakt door de invoering van de Euro. Maar wanneer u in een andere valuta uitbetaald wordt op een rekening in Nederland, houd u dan ook rekening met de wisselkoers en zijn hier afspraken over gemaakt? Zo niet dan kan u hier lelijk mee de mist in gaan.

Vliegtickets
Gaat u regelmatig pendelen tussen uw nieuwe land en Nederland? De kosten van vliegtickets fluctueren behoorlijk over de periode van een jaar. Probeer deze prijzen eens een jaar te volgen en kijk dan wanneer de tickets het goedkoopste zijn. Wanneer u de goedkoopste reisperiode uitkiest kan dit u honderden tot duizenden euro’s per maand besparen.

geld besparen met emigreren