Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland zijn er verschillende manieren om uw inboedel en andere benodigdheden naar het buitenland te vervoeren. Voor bestemmingen op het Europese vasteland kan het zijn dat een vrachtwagen prima voldoet, maar bestemmingen overzees dan komt u al snel bij een verhuiscontainer terecht. Maar wist u ook dat verhuiscontainer prima ingezet kunnen worden voor verhuizingen dichter bij huis? Wanneer u een verhuiscontainer gaat huren heeft u verschillende opties over hoe u de verhuiscontainer wenst te vervoeren.

Hoe vervoert u de verhuiscontainer?

Bij het huren van een verhuiscontainer zijn er 3 opties wanneer het gaat om het vervoeren van de verhuiscontainer, dat zijn:

  • Port to Port: transport van haven A naar haven B. U huurt dan zelf de container en bent zelf verantwoordelijk voor het transporteren van de container
  • Drop & Fill: de verhuiscontainer wordt voor uw huis afgeleverd, deze vult u zelf, maar een verhuis- of transportbedrijf doet het vervoeren van de container
  • Door to Door: alles wordt u uit handen genomen door een verhuis- of transportbedrijf

verhuiscontainer huren internationaal

Welke optie moet ik kiezen?

Wij adviseren vaak op de optie ‘door to door’ te kiezen. U bent dan misschien wel duurder uit maar u weet wel dat uw inboedel in goede handen is bij bedrijven die ervaring hebben. Want weet u bijvoorbeeld hoe u een container moet vullen die vervoert wordt over zee? Daar hebben erkenden verhuisbedrijven en transportbedrijven wel ervaring mee, zo weet u zeker dat uw spullen in goede handen zijn. Daarnaast is het vaak ook mogelijk een verzekering af te sluiten voor uw inboedel wanneer u het via een erkend bedrijf laat vervoeren. Daarnaast hebben zij ook veel meer ervaring met het regelen van de juiste papieren die nodig zijn voor international vervoer.

Een offerte aanvragen voor het huren van een verhuiscontainer

Wilt u uw inboedel vervoeren via een verhuiscontainer? Dan kunt u gewoon een offerte aanvragen voor een internationale verhuizing en aangeven wat uw wensen zijn.