Het boek ‘Heimwee naar hagelslag: mijn ouderen emigreren (en ik moet mee)’ is een origineel boek in het genre van emigreren. Waar veel boeken geschreven worden door de ogen van volwassenen en waar het dan gaat om voorbereiding, werk zoeken, de emigratie zelf en settelen, is dit boek een verzameling van emigratieverhalen van jongeren.

Ook beschrijven de jongeren emigraties naar verschillende landen en is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo schrijft Moon (15 jaar) bijvoorbeeld: “Als we teruggaan, ga ik huilen van geluk” over haar emigratie naar Amerika. En wat ook veel terugkomt in de verhalen is dat jongeren eerst vooral het gevoel hebben dat het om een vakantie gaat, maar na verloop van tijd komen ze er achter dat dit hun nieuwe wereld is en zullen zij zich moeten aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving. Voor ouders met emigratieplannen is het zeker interessant om te lezen, want dit zijn ‘problemen’ die u vroeg of laat gaat tegenkomen bij een emigratie.

Ook uit de reviews van het boek blijkt dat mensen die gaan emigreren en expats dit boek juist waarderen omdat zowel de positieve als de negatieve kanten van een emigratie belicht worden. Ook dat het boek de korte verhalen van elf kinderen naar verschillende landen verteld doet het goed.

Heimwee naar hagelslag: mijn ouders emigreren (en ik moet mee)

boek heimwee naar hagelslag