Waar de Nederlander ook heen zal gaan, in veel gevallen worden typisch Hollandse producten zoals hagelslag, stroopwafels en drop nog vaak gemist. Wanneer er familieleden of bekenden langs komen zal er dan ook vaak gevraagd worden om één van deze producten mee te nemen.

Gelukkig leven we nu in het digitale tijdperk en kunnen typisch Nederlandse producten ook online besteld worden. Hier onder een overzicht van een aantal webwinkels met een groot assortiment aan Hollandse producten:

Heimweewinkel.nl

Natuurlijk hoeft u geen heimwee te hebben wanneer u deze website bezoekt. In de meeste gevallen zit u prima op uw plaats in het buitenland maar soms heeft u gewoon trek in zoute drop of een stroopwafel. Heimweewinkel.nl heeft een enorm assortiment aan Nederlandse producten en gaat ook verder dan alleen voedsel. Ook speciale Sinterklaas producten kunnen hier natuurlijk niet ontbreken. Een groot voordeel van Heimweewinkel.nl is dat zij rekening houden met wat er wel in niet ingevoerd mag worden per land. Mag je een product niet importeren, dan zal deze worden uitgesloten na de landkeuze.

Website van Heimweewinke.nlhttps://www.heimweewinkel.nl/

Realdutchfood.com

Een andere webwinkel waar de naam al voldoende zegt is Realdutchfood.com. Deze webwinkel zal snel aan je behoefte voldoen vanwege de makkelijke zoekmachine op de homepage. Bent u op zoek naar drop? Dan typt u drop in de zoekbalk en u zult op een productpagina uitkomen met een ruim assortiment aan Hollandse drop. Op deze website is ook duidelijk te zien hoe zwaar het pakket is wat u bestelt en welke verzendkosten hieraan verbonden zijn. Dus geen grote verrassingen achteraf!

Website van Realdutchfood.comhttp://www.realdutchfood.com/

Dutchexpatshop.com

Naast het bekende assortiment in broodbeleg en typisch Nederlands snoepgoed heeft Dutchexpatshop.com nog veel meer andere producten. Wat dacht u bijvoorbeeld van ruim 100 verschillende soorten bieren? Of echte Hollandse diepvries snacks! Toch leuk wanneer u lokale vrienden op bezoek heeft en u kunt gewoon Hollandse bitterballen voorschotelen. Waarschuw uw gasten wel voor de inhoud die gloeiend heet kan zijn!

Website Dutchexpatshop.nlhttps://www.dutchexpatshop.comDe HEMA

Een andere echt Nederlandse winkel die steeds meer in het buitenland te vinden is, is de HEMA. De uitbreiding van de HEMA is eerst begonnen in België, Duitsland en Frankrijk maar het is nu nog verder uitgebreid. Een nadeel is wel dat de rookworsten niet overal in het buitenland te verkrijgen zijn, maar dorp en stroopwafels zijn in principe geen probleem.

De HEMA heeft nu filialen in:

  • Nederland (546)
  • België (98)
  • Duitsland (21)
  • Luxemburg (4)
  • Frankrijk (75)
  • Spanje (9)
  • Verenigd Koninkrijk (10)
  • Oostenrijk (4)
  • Verenigde Arabische Emiraten (3)

Wilt u wat bestellen bij de HEMA? Dan zijn de opties helaas wel beperk, want zij bezorgen alleen in België, Frankrijk of Groot Brittannië.

Nederlandse supermarkt voor bestellingen in het buitenland

Deze naam kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Nee het is niet de echte Albert Heijn, maar Appie Hein is de online supermarkt voor Nederlanders in het buitenland. Dus wilt u gewoon ’s ochtends pindakaas, hagelslag of appelstroop op brood? Bij Appiehein.com kunt u dit gerust bestellen en Appie Hein levert ook nog eens wereldwijd, wat wenst u zich nog meer?

online supermark appie hein

https://www.appiehein.com/nl/

Altijd Nederlandse producten in het buitenland

Zo ziet u maar overal ter wereld kan u een klein beetje Nederland in huis halen. Dit was slechts een kleine greep online webshops. Wanneer u zoekt op internet zal u er waarschijnlijk nog veel meer vinden die ook allemaal zo hun voordelen hebben.