Veel mensen vragen zich af wat het goedkoopste land is om te emigreren. Nou is niet vraag niet zo heel moeilijk te beantwoorden, want er worden regelmatig lijstjes gemaakt met daarin de goedkoopste landen op basis van levensonderhoud. Maar of dit dan ook direct landen zijn waar u naar toe wilt emigreren is de vraag natuurlijk. U zou het zelf kunnen zien in de volgende lijst:

  1. Pakistan
  2. Egypte
  3. Oekraïne
  4. Indië
  5. Tunesië
  6. Syrië
  7. Kosovo
  8. Georgië
  9. Azerbeidzjan
  10. Bangladesh

Populaire goedkope landen om naar toe te emigreren

Maar wat zijn nu ook nog eens aantrekkelijke goedkope landen om naar toe te emigreren? Dat is een hele andere vraag, want naast een goedkoop levensonderhoud moet een land natuurlijk ook aan een bepaalde levensstandaard voldoen. In willekeurige volgorde beginnen we nog niet zo heel ver van huis met Portugal.

Portugal

Portugal is redelijk goedkoop qua eten en drinken, zeker voor ons Nederlanders. Dat maakt Portugal dan ook een ideale emigratiebestemming voor pensionado’s, u zult in principe voor ongeveer 1700 euro per maand rond moeten komen. Buiten de grote steden ligt dit bedrag natuurlijk lager. Een huis huren in het centrum van Lissabon is misschien wel wat aan de prijs van zo’n 1200 euro maar wanneer u buiten Lissabon kijkt dan zit u al snel op zo’n 600 euro. Het voordeel van Portugal is dat het nog redelijk dicht bij huis ligt en er in Portugal maar ook in Spanje genoeg vliegvelden zijn om redelijk snel weer richting Nederland te vliegen.

Indonesië

Indonesië is een bekende bestemming onder de digital nomads in Nederland. Digital nomads zijn mensen die op verschillende plaatsen in de wereld verblijven en hun werk vooral digitaal doen. Zij zijn dus niet afhankelijk van een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het levensonderhoud in Indonesië is een stuk lager dan in Nederland en zeker op Bali is het goed toeven. De prijs van eten en drinken ligt in Indonesië een stuk lager, behalve wanneer u echt voor Westerse producten gaat, deze moeten geïmporteerd worden en dus ligt de prijs ook hoger. Maar zeker in Indonesië is het beter om de lokale lekkernijen te nemen! Voor de huurprijzen op Bali zijn we wel voor luxe gedaan, want daar hebben we gekeken naar een huis met zwembad. Dat zou zo ongeveer rond de 1000 euro per maand kosten, het kan natuurlijk ook goedkoper voor ongeveer 700 euro.

Maleisië

Maleisië is een land waar u veel expats zal tegenkomen. In Maleisië zijn dan ook echt internationale community’s waar u makkelijk aansluiting kunt vinden. In tegenstelling tot een aantal andere Aziatische landen is alles in Maleisië goed geregeld en is het ook nog eens behoorlijk modern. Net als in Indonesië zijn de lokale producten erg goedkoop en kunnen de Westerse producten wel wat duurder uitvallen, dit heeft ook weer met het importeren te maken. Een appartement huren in Maleisië zou voor onder de 500 euro moeten lukken.Vietnam

Nog zo’n Aziatische parel, Vietnam heeft de laatste jaren een behoorlijke opkomst gemaakt als het gaat om populariteit. In Hanoi zijn er ‘Westerse’ wijken die misschien wat duurder uitvallen, maar er zijn ook andere wijken voor het voor een emigrant prima wonen is. Qua prijs zit u zeker goed in Hanoi, als u voor een appartement meer dan 250 euro betaalt bent u eigenlijk al behoorlijk prijzig uit. Qua eten weet iedereen denk ik wel hoe het zit in Vietnam, u bent gek als u zelf gaat koken. Bijna op elke hoek van de straat zijn tentjes te vinden met de lekkerste gerechten voor weinig geld!

Zuid-Afrika

Met Zuid-Afrika bedoelen we in dit geval Kaapstad. Een kustplaats met de allure van San Francisco, maar dan veel minder duur en omgeven door fantastische natuur! Oké het zijn geen Aziatische prijzen maar voor een appartement in het centrum betaalt u ongeveer 650 euro. Daarnaast kunt u makkelijk uit eten voor onder de 10 euro en een koffie kost ook zelden meer dan 2 euro. Daarnaast is er zo veel te beleven in Kaapstad dat dit ook echt een populaire bestemming is onder emigranten en expats. Ook studenten weten de stad te vinden wanneer ze op uitwisseling gaan.

goedkoopste land heen emigreren