Wanneer u gaat emigreren naar het buitenland komt er veel regelwerk bij kijken. Naast het verkrijgen van alle juiste papieren is het belangrijk dat u straks de post op uw nieuwe adres in het buitenland krijgt. Voor een verhuizing binnen Nederland kunt u gebruik maken van de PostNL Verhuisservice, maar helaas geldt deze service niet voor verhuizingen naar het buitenland. Dit houdt dus in dat u zelf de adreswijzigingen moet doorgeven overal waar dit noodzakelijk is.

Nu is het niet zo dat PostNL helemaal niks voor u kan betekenen, want u kunt de eerste weken wel gebruik maken van de PostNL doorzendservice. Wanneer u gebruik maakt van de doorzendservice, wordt u post voor een bepaalde periode doorgezonden naar uw nieuwe adres in het buitenland. Voor de eerste week geld dan een tarief van €29,95 en voor de weken daarna is het tarief €8,95 per extra week. Wanneer u deze service inschakelt weet u in ieder geval dat u geen belangrijke post zult missen en kan u in de periode dat de post wordt doorgestuurd zelf de adreswijzigingen doorgeven.

post versturen buitenland

Bent u lid van één of meerdere tijdschriften? Kijk dan ook goed in de voorwaarden wat er voor u gaat veranderen. In de meeste gevallen zullen de kosten voor een abonnement hoger worden vanwege de extra verzendkosten en ook het moment waarop u het tijdschrift ontvangt zal mogelijk later zijn.

Denk aan het milieu en de kosten, kies voor digitale post

Natuurlijk hoeft u niet alle post op papier te krijgen, services als Mijn Overheid zijn overal ter wereld te gebruiken dus u kunt zoveel mogelijk post digitaal ontvangen. Daarnaast is het ook nog eens een stuk overzichtelijker, alle post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank, de RDW en ook steeds meer gemeenten staat bij elkaar.