Wanneer u plannen heeft om te emigreren is het vooral verstandig uw goed voor te bereiden op wat er komen gaat. Bij die voorbereiding horen een aantal dingen zoals gesprekken aan gaan, informatie op vragen en ook het aanschaffen van boeken van mensen die dit proces al doorgemaakt hebben kan heel waardevol zijn.

In dit boek wat gericht is op emigreren naar Spanje wordt belangrijke informatie gegeven over wat u kunt verwachten, waar u rekening met moet houden en het land zelf.

Het boek is opgedeeld in de volgende onderdelen:

  • Algemene informatie
  • Vestigen in Spanje
  • Werken in Spanje
  • Leven in Spanje
  • Zaken die in Nederland geregeld moeten worden
  • Het emigratieproces

Onder deze hoofdstukken vindt u belangrijke zaken als waar moet ik mijn belasting betalen? Hoe moet ik een bankrekening openen? Hoe werkt het met hypotheken?

Naast de praktische zaken wordt er ook gekeken naar emotionele zaken. Hierin wordt beschreven welke fasen veel potentiële emigranten doormaken. Afwisseling van enthousiasme en twijfel en hoe daar mee om te gaan. Al met al een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met de gedachte speelt om te emigreren naar Spanje.

Emigreren naar Spanje: handboek voor potentiele landverhuizers