Stel u heeft zich helemaal voorbereid om te gaan emigreren en vlak voordat het moment daar is, is daar opeens het coronavirus. Hoe nu verder?

coronavirus

Emigreren in coronatijd

Net als wanneer je normaal naar een land zou reizen zijn er een aantal dingen waar u tegenaan kunt lopen. Belangrijkste vraag is natuurlijk; zijn de grenzen open? Wanneer een land bepaalt heeft dat er geen bezoekers vanuit Nederland binnen mogen komen zult u dit land ook niet in kunnen komen wanneer u emigreert. Een andere optie is de verplichte quarantaine van twee weken. Dit valt natuurlijk te overzien wanneer u gaat emigreren.

Wanneer u vrij kunt reizen naar een land ook al heeft het land bijvoorbeeld code geel of oranje volgens het ministerie van buitenlandse zaken dan kan de emigratie ook gewoon doorgang bieden.

Het is dus belangrijk om per land te kijken wat de maatregelen zijn en of daarmee uw emigratie kunt doorgaan of uitgesteld moet worden.

Het verzenden van goederen

Voor het verzenden van goederen gelden weer andere regels. Wanneer een land ervoor gekozen heeft geen reizigers toe te staan vanuit Nederland hoeft dit geen nadele gevolgen te hebben voor bijvoorbeeld het verzenden van de inboedel. Goederenverkeer gaat in de meeste gevallen wel gewoon door, al kan het wel zo zijn dat het langer duurt voordat de goederen aankomen.Mocht u bezig zijn met het plannen van een emigratie dan is het wel verstandig de komende tijd even af te wachten. Slechts één besmetting kan er voor zorgen dat een land opeens de grenzen dicht gooit zoals in Suriname.

Actuele informatie

Wil u weten welke regels er nu gelden voor welke landen en wat het reisadvies vanuit de Nederlandse Overheid is? Kijk dan op de website van Nederland wereldwijd voor meer informatie.