Verhuizen naar het buitenland betekend dat je niet zomaar gaat verhuizen, waar moet je beginnen is iets wat veel mensen zullen denken. Bij een internationale verhuizing heb je namelijk met een behoorlijk aantal regels te maken welke ook nog een verschillen met land. Daar komt bij dat een verhuizing binnen Nederland vaak al een stressvolle bedoeling is, laat staan naar het buitenland.

Voordat je aan het verhuizen naar het buitenland zelf kunt denken moeten de volgende zaken al geregeld zijn of in een ver gevorderd stadium zitten:

  • Legalisatie van de documenten
  • Een geldig persoonlijke DigiD voor het buitenland
  • Belastingen voor wonen in het buitenland
  • Zorgverzekering
  • Pensioenregeling
  • Eventueel een uitkering

Hoe vind ik het juiste verhuisbedrijf voor een verhuizing naar het buitenland?

Wanneer je alles op orde heb en de dag van de emigratie steeds dichterbij komt zal ook de internationale verhuizing geregeld moeten worden. Voor zo’n grote onderneming wil je natuurlijk wel gebruik maken van het juiste internationale verhuisbedrijf. Het gaat tenslotte om de inboedel van je huis welke je in goede staat wilt gebruiken op je nieuwe locatie.

De eerste tip die ik daarbij kan geven is; ga eens rond kijken op de verschillende emigratie fora. Je bent zeker niet de eerste die naar het buitenland verhuist dus er hebben al mensen dit hele proces ondergaan. Vraag naar ervaringen en met welke internationale verhuizers zij naar hun nieuwe locatie verhuisd zijn. Hier kunnen vaak bruikbare tips uit voort komen zeker wanneer een bepaald verhuisbedrijf vaker door mensen aangeraden wordt.

Daarnaast is het vergelijken van verschillende verhuisoffertes ook een goede tip. In verhuizingen naar het buitenland kunnen vaak grote prijsverschillen zitten. Zo zijn er verhuisbedrijven die in bepaalde landen goede contacten met partners hebben en hierdoor de verhuizing tegen een gunstig tarief kunnen regelen. Ook zit je nergens aan vast wanneer je de offertes binnen krijgt, dus er kan rustig om internet gezocht worden naar recensies of het goedkoopste bedrijf ook wel het betrouwbaarste verhuis bedrijf is.Als derde tip is Facebook ook een goede optie voor het vergaren van de juiste informatie. Veel Nederlandse emigranten en expats hebben speciale groepen aangemaakt waar zij informatie delen. Als je je aanmeldt voor zo’n groep is het geen slechte optie om een bericht te plaatsen waarbij je vraagt naar de ervaringen van leden die zij hadden met hun internationale verhuisbedrijf. Wat ik vaak terug zie in dit soort groepen is dat leden echt heel bereidt zijn om andere te helpen of om hun eigen ervaringen te delen.

Een kort overzicht: