Toen ik eind juni voor mijn weblog de emigratie cijfers van het eerste half jaar van 2012 presenteerde bestond de top 3 uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Op de laatste plaats van de top 20 stond op dat moment Zweden.

Van de internationale verhuisoffertes vergelijkingssite Intlmovers.nl heb ik een kleine update gekregen waaruit blijkt dat het aantal offertes dat is aangevraagd voor Zweden enorm is toegenomen.
Als ik op dit moment de top 20 zou samenstellen dan zouden de Verenigde Staten nog steeds de 1e plaats innemen. Zweden zou al stijgen vanaf plek 20 naar een positie rond de 7e plaats maar als ik naar de positie op op basis van de cijfers vanaf juni staat Zweden gedeeld 2e met het Verenigd Koninkrijk.

Nu is Zweden altijd wel populair geweest onder Nederlandse emigranten die opzoek zijn naar meer ruimte en rust. Daarnaast heeft Zweden nog meer voordelen, ook al is de belasting in vergelijking met andere Europese landen relatief hoog, daar staan wel voordelen tegenover zoals bijvoorbeeld goedkope crèches, gratis onderwijs en sociale zekerheid. Daarnaast worden de zorgkosten gefinancierd vanuit de belastingpot.

huis in Zweden
Afbeelding afkomstig van worldofstock.com

Daarnaast is een groot voordeel dat de huizenprijzen in Zweden een stuk lager liggen dan in Nederland, je kan in Zweden voor onder de 100.000 euro een vrijstaande woning kopen met een behoorlijk stuk grond er bij. Daarbij kan het voor sommige mensen een nadeel zijn dat je wel redelijk afgelegen van de grote steden woont.

Volgende maand hoop ik alle cijfers weer binnen te krijgen voor een nieuwe update van landen die populair zijn onder Nederlanders.

Kijk voor meer informatie over emigreren naar Zweden onder andere op: emigreren-naar-zweden.com