Bij het woord ‘emigratie’ wordt al snel gedacht aan een overzeese verhuizing en, door veel Nederlanders, aan een verhuizing “naar de zon”. Toch hoef je voor een nieuw begin en een compleet andere omgeving niet meteen duizenden kilometers van je oude woonplaats te zoeken: net over de grens van Nederland waan je jezelf al direct in het buitenland en hoe verder je richting het zuiden gaat, hoe meer je het gevoel zult krijgen dat je echt weg bent uit Nederland.

Het landschap van België is heuvelachtig, de dorpen en steden zijn anders dan in Nederland en over het algemeen houden veel Belgen er een meer relaxte levensstijl op na dan Nederlanders. Mocht je dus wel willen emigreren, maar zie je het niet zitten om al te ver van bijvoorbeeld familie en vrienden af te zitten, dan past een emigratie naar België misschien wel bij jou.

Wonen in België

Heerlijk rustig wonen in België in een schitterende omgeving.

Bij elke emigratie komt veel kijken, ook als je naar België vertrekt. Buiten het feit dat al je spullen verhuisd moeten worden zal je ook rekening moeten houden met het opzeggen van abonnementen die je in Nederland hebt lopen. Leveranciers van kranten en tijdschriften zullen bijvoorbeeld niet altijd in het buitenland bezorgen, en niet iedere Nederlandse stroomleverancier zal je in België kunnen blijven voorzien van stroom. En in plaats van een simpele adreswijziging, zoals het geval is bij een verhuizing binnen Nederland, zullen ook de abonnementen voor televisie, internet en je telefoonaansluiting opgezegd moeten worden.

Goed is om bij het opzeggen van dit soort abonnementen rekening te houden met de opzegtermijnen die de bedrijven hanteren, om te voorkomen dat je niet meer betaald dan nodig is.

Wil je meer informatie over internationale verhuizingen naar België? Klik dan hier voor onze speciale pagina.

Meer informatie en tips omtrent een emigratie naar onze zuiderburen vind je op www.vertreknaarbelgie.nl