Uit eigen bronnen heb ik eens uitgezocht waar Nederland het afgelopen jaar naar toe emigreerden en waarbij hulp van Intlmovers is ingeschakeld. Er moet bijgezegd worden dat dit geen officiële cijfers zijn zoals bijvoorbeeld het CBS geeft maar het geeft een mooie indicatie van landen die op dit moment in trek zijn. Wat opvalt is natuurlijk dat Duitsland en ook België niet in de grafiek voor komen. Dit heeft er mee te maken dat de landen aan Nederland grenzen en veel Nederlanders de emigratie zelf regelen zonder de hulp van een emigratiebureau. Het blijft natuurlijk een feit dat deze twee landen nog steeds in trek zijn bij de Nederlandse emigrant.

Uit onze cijfers blijkt dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk veruit de populairste bestemmingen zijn. Dat daarna landen als Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Zwitserland, Spanje en Canada komen mag geen verrassing zijn. Brazilië is steeds populairder aan het worden, dat heeft vooral te maken met de groeiende economie waardoor veel westerlingen hun kansen op de Braziliaanse markt willen benutten.

Andere opvallende cijfers zijn de posities van Zuid Afrika en Zweden. Zuid Afrika was jaren terug altijd een populair land om naar toe te emigreren en Zweden zie je steeds vaker terug komen bij Nederlanders die willen emigreren vanwege ruimte en rust.

Mochten er nog andere bronnen of suggesties zijn dan hoor ik het graag om zo een zo compleet mogelijk beeld te krijgen.