Een groot voetbalkampioenschap brengt de Nederlanders als geen ander samen, altijd wordt er gesproken over de saamhorigheid die zo’n toernooi met zich mee brengt. Op dit moment vindt het Europees kampioenschap voetbal plaats in Polen en Oekraïne. De Nederlandse emigranten die naar Polen en Oekraïne zijn verhuisd zitten er dus boven op. Maar hoe anders is dat als je in het buitenland woont en je wilt toch iets van de sfeer mee krijgen?

Het voetballand bij uitstek is natuurlijk Engeland, dit is tevens een populaire bestemming onder Nederlandse emigranten en expats. Voor wedstrijden van Engeland en Ierland zal het waarschijnlijk gezellig genoeg zijn in de pubs tussen het lokale volk.

Voetbal kijken in de pubAfbeelding afkomstig van: http://www.digitalvision-uk.tv/

Tijdens webstrijden van het Nederlands elftal kan je natuurlijk ook de locale pub in duiken maar wil je het Oranje gevoel echt mee krijgen dan doe je verstandig aan om op internet te zoeken naar een Dutch community of een Dutch bar. Zo kan men in London gewoon naar de Dutch pub (De Hems Dutch Cafe Bar).

Oranje in LondonAfbeelding afkomstig van: http://www.facebook.com/pages/De-Hems-Dutch-Cafe-Bar-the-official/247640491977413

Hier worden alle wedstrijden van het Nederlands elftal op grote schermen uitgezonden en kan je zelfs genieten van bitterballen en andere Dutch snacks!