Praktisch omgaan met het gepuzzel in je hoofd en je hart

Als je denkt aan emigreren, denk je al snel aan verre landen, verhuizingen, een huis en een baan vinden en de kinderen inschrijven op een nieuwe school. Over al die zaken zul je niets terug gaan vinden in dit boek.

Waar veel mensen doorgaans minder aandacht aan besteden bij de voorbereiding op emigratie, is de enorme niet-materiële impact die een emigratie kan hebben op de emigrant zelf, de mensen met wie hij of zij emigreert en de thuis- en achterblijvers.

Het verlangen, het idee om te gaan emigreren kan vele vragen oproepen. Hoe regel ik alles? Hoe ga ik om met de achterblijvers? Hoe vind ik nieuwe vrienden? Antwoorden zoek je mogelijk bij vrienden, familie, via internet en in boeken. Maar hoe weet je of dat wel de juiste informatie voor jou is? Hoe ga je om met vrienden en familie en hun goedbedoelde raad? En hoe weet je of en wanneer je de juiste beslissing genomen hebt?

In dit praktische boek lees je over het gepuzzel in je hoofd en hart vóór en na de grote beslissing en vóór en na de emigratie. Je krijgt handreikingen, ideeën, overwegingen en je wordt uitgenodigd deze op jezelf toe te passen. Je kunt je op deze manier laten prikkelen om van binnenuit een antwoord op je vragen te vinden. Verder kun je lezen hoe je jezelf kunt voorbereiden op situaties waar geen standaard antwoord op bestaat. Het boek is, naast diverse praktische handreikingen en ideeën, voorzien van persoonlijke ervaringen van beide auteurs.

Merijn Panhuijsen en Stephan Overbeek schreven het boek “Emigreren? Ik zou wel willen, maar …”, waarin ze uit de doeken doen wat er op persoonlijk gebied zoal komt kijken bij een emigratie. Ze zijn beiden ervaren trainers in persoonlijke groei èn zijn zelf geëmigreerd. Zij weten dan ook als geen ander wat emigratie inhoudt, op persoonlijk, emotioneel, mentaal, psychologisch en spiritueel vlak. In Australië begeleiden ze o.a. mensen die de impact van hun emigratie achteraf gezien onderschat hadden. Hun doel is mensen te inspireren het leven te leven dat het beste bij ze past, waar dan ook ter wereld.

Voor meer informatie over het boek en de schrijvers kun je kijken op:
http://emigreer.wordpress.com/

Voor het bestellen van het boek, klik je op:
http://www.boekscout.nl/index.php?
pagina=Etalage&actie=bekijken&id=2902&subid=%93Emigreren?
_Ik_zou_wel_willen,_maar_%94