Bij deze wil ik mijn advies aanbieden met betrekking tot internationaal verhuizen en met name het verhuizen van de gehele inboedel naar een nieuwe woning in het buitenland.

Laat me beginnen met het feit dat de meeste mensen beslissen om hun gehele inboedel te verhuizen naar een nieuwe woning. In de meeste gevallen zullen zij dan ook een container nodig hebben om hun inboedel te verschepen naar het buitenland. Nou is het zo dat je betaalt voor een gehele container ongeacht hoeveel erin zit en hoe meer inboedel je hierin kwijt kunt hoe beter.

Container schip Afbeelding afkomstig van: http://marineinsight.com

Desondanks kan het verhuizen van je gehele inboedel naar het buitenland enorm prijzig zijn en is het sommige gevallen voordeliger om op de plek van bestemming inboedel te kopen. In China bijvoorbeeld zijn de prijzen van de IKEA lager dan hier in Nederland en andere delen van de wereld. Bovendien zijn in China dezelfde merken verkrijgbaar tegen een lagere prijs.

Het is dus aan te raden rekening te houden met de prijzen van meubilair in het buitenland, de prijzen om je gehele inboedel te verhuizen en je keuze te baseren op deze feiten. Ik weet dat inboedel emotionele waarde heeft, maar op zich is het geen straf om in een nieuw huis met geheel nieuw meubilair te betrekken.

Wanneer je besluit om in het buitenland meubilair te kopen zal je niet langer een gehele container nodig hebben. Je kunt dan kijken of jouw internationale verhuizer de optie biedt om een container te delen met iemand anders. Dit kan wederom kosten besparen bij het verhuizen naar het buitenland.