Afgelopen week schreef ik nog een artikel over Nederlanders in het buitenland die gebruik kunnen maken van de zogenaamde Dutch Clubs om zo de Nederlandse gebruiken niet te hoeven missen. Als er iets is waar wij Nederlanders goed in zijn dat is het wel in het vieren van feest.

Één van de manieren om je immigratie in een nieuw land makkelijker te laten verlopen is om mee te doen met de locale gebruiken. Voor Nederlanders in Ierland is daar dit weekend de uitgelezen kans voor.

Morgen (zaterdag 17 maart) staat namelijk St. Patrick’s day op het programma. Dit is de nationale feestdag van Ierland waarbij de beschermheilige van het land, Sint-Patricius wordt herdacht. Mocht u in Ierland wonen dan moet u morgen zeker iets groens aan trekken want op St. Patrick’s day is het de bedoeling dat iedereen in het groen gekleed gaat. Daarnaast moet u ook niet raar staan te kijken als er groen bier uit de tap komt. Op St. Patrick’s day komt de kleur groen tot in het extreme naar voren. Op deze dag kan u verder genieten van vele live optredens en gratis festivals.

Groen bier Afbeelding afkomstig van: http://www.nullammicrowaveum.com

Mocht u niet naar Ierland geëmigreerd zijn wees dan niet getreurd want de Ieren zijn over heel de wereld te vinden. Denk maar eens aan alle Ierse pubs die over de hele wereld te vinden zijn. Andere landen waar veel aandacht aan St. Patrick’s day besteed wordt zijn onder andere Engeland, Amerika, Canada en Australië. En mocht je op het punt staan om te emigreren naar Ierland, kom dan alvast in de goede sfeer en doe mee met St. Patrick’s day in je lokale pub, in bijna elke grote stad in Nederland is wel een Ierse pub zoals O’Casey’s in Den Haag te vinden!

Net als wij de Dutch Clubs kennen hebben vele Ieren hun eigen community in het buitenland of zij komen samen in een Ierse pub. Voor mensen die net geëmigreerd zijn is dit een uitgelezen mogelijkheid om te socializen met andere emigranten of locals die van een feestje houden.