Emigreren uit Nederland lijkt voorafgaand aan het proces een mooie uitdaging en vele Nederlanders gaan vol goede moed op pad naar hun nieuwe international bestemming. Daarna vliegen de eerste 2 maanden vaak voorbij omdat alles nieuw is en er moet een hoop geregeld worden in het nieuwe thuisland. De maanden daarna begint vaak het grote aanpassen, daar sta je dan als Nederlander in een nieuw land.

Omdat wij Nederlanders ondernemers zijn zal het u niets verbazen dat er in bijna elk land ter wereld Nederlanders te vinden zijn. Het voordeel hier van is dat er in de meeste landen dan ook Nederlandse clubs te vinden zijn waar Nederlandse emigranten bij een kunnen komen.

Dutch clubs in het buitenland
Vaak hebben mensen voor hun emigratie nog een vooroordeel over Nederlands clubs omdat ze vol goede moed naar hun nieuwe bestemming gaan en zich gelijk willen aanpassen aan de nieuwe cultuur. Maar wat als de mensen in je nieuwe stad stug zijn of het is moeilijk om met de plaatselijke bevolking contact te leggen. Dan kan een Dutch club ineens wel van pas komen, vaak zijn de leden van deze clubs mensen die al enige tijd in het buitenland wonen en jou dus ook kunnen voorzien van tips en advies over hoe je aan te passen in een nieuw land.

Bitterballen bij de Dutch club

Daarnaast kan een Dutch club voor de gene die de Nederlandse gewoontes echt niet kunnen missen ook van pas komen, want u zou het al kunnen raden, natuurlijk word er bij de Dutch club aandacht besteed aan feesten als Koninginnedag of loopt iedereen in het oranje al ere en EK of WK voetbal is en wanneer de Olympische Spelen bezig zijn. Dit alles gaat natuurlijk onder het genot van een Heineken, een bitterbal of een stukje haring.Dutch shops
Voor wie het daarna nog steeds moeilijk heeft met het missen van Nederland zijn er nog de Nederlandse winkels die in sommige buitenlandse plaatsen te vinden zijn, maar niet getreurd online zijn er ook Dutch shops te vinden waar allerlei Nederlandse producten te koop zijn. Het maakt dus niet uit waar naar toe je emigreert maar de oer Hollandsche stroopwafel hoef je niet te missen!