De ongerepte natuur, de adembenemende fjorden en het bijzondere en overweldigende Noorderlicht. Noorwegen wordt steeds populairder om naar toe te verhuizen en dan met name onder de Nederlanders. Weg van de drukte en klaar voor de rust en vrijheid. Noorwegen telt veel minder inwoners dan Nederland terwijl het land zelf veel groter is. Deze grote oppervlaktes worden voornamelijk bezet door de prachtige natuur, imposante bergen en langgerekte fjorden. Echte natuurliefhebbers brengen dan ook graag een bezoekje aan het land. Niet alleen natuurliefhebbers, ook mensen die houden van de afwisseling tussen drukte en rust zijn in Noorwegen op de juiste plaats. Oslo is een internationale en drukke stad is. Het bruist er van de studenten, locals en toeristen. De stad kent vele gezellige restaurantjes en barretjes. Het land biedt tal van mogelijkheden.

Financieel aantrekkelijk

Het kan zijn dat je vanuit je werk naar Noorwegen moet emigreren. Het kan ook zijn dat je gewoon in Noorwegen wilt wonen en nog op zoek moet naar werk. Noorwegen besteedt veel aandacht aan projecten om buitenlanders naar Noorwegen te halen. Ze willen het liefst jonge mensen met een technische achtergrond. Geen zorgen als je niet aan dit profiel voldoet, iedereen is welkom in Noorwegen. De huizen en de grond zijn daar een stuk goedkoper dan in Nederland. Het leven is echter wel wat duurder, maar dit wordt gecompenseerd door het salaris. Je krijgt namelijk een hoger salaris t.o.v. Nederland. Het is een welvarend land en dat komt mede door de olievelden.

Bevolking

De Noren zijn erg gehecht aan de natuur en proberen het zo min mogelijk aan te tasten. Rust en reinheid is wat het land uitstraalt. De Noren zijn over het algemeen erg gastvrij. In het begin kunnen ze een beetje afstandelijk zijn, maar zodra ze je kennen zijn het je beste vrienden. Verder kent Noorwegen verschillende stammen. Het Sami-volk bijvoorbeeld. Dit is een apart volk en bevindt zich voornamelijk in de plaats Karasjok. Ze zijn te herkennen aan hun kleurrijke kleding en ze hoeden gigantisch grote kuddes rendieren. Dan bestaat er natuurlijk ook nog het verhaal over de trollen. Plaatsen als Trollhatten en Trollveggen danken hun namen aan deze mythische wezentjes. Het schijnt dat ze in grotten leven en in steen veranderen zodra ze in aanraking komen met de zon. Wellicht dat jij de trollen kunt spotten.

Klimaat

Noorwegen ligt op gelijke hoogte als Siberië en Alaska. Plaatsen waar je het al koud van krijgt als je er alleen al aan denkt. Noorwegen kent gelukkig een iets aangenamer klimaat. In het zuid-oosten van Noorwegen is het het warmst en ook het meest stabiel wat weer betreft. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe kouder het wordt. Noorwegen is een ideaal land voor ski- en snowboard liefhebbers. Niet voor niks komen de echte wintersport toppers uit dit land. Ben jij niet zo’n wintersporter? Wellicht is vissen dan iets voor jou, want ook die vind je in overvloed in dit land.

Prachtige natuur in Noorwegen

Emigreren naar Noorwegen? Dit kan straks jouw prachtige uitzicht zijn.

Verhuizen naar Noorwegen

Het is heel begrijpelijk dat je verkocht bent aan Noorwegen en dat je het indrukwekkende Noorderlicht van dichtbij wilt aanschouwen. Mocht je willen verhuizen naar Noorwegen dan kun je het beste even langs de Noorse ambassade in Den Haag gaan. Natuurlijk moeten er ook spullen mee van Nederland naar Noorwegen. Neem daarom een solide verhuisbedrijf in de arm. Een bedrijf dat ervaring heeft met verhuizen naar Noorwegen, bijvoorbeeld De Jong Verhuizingen.

Daarnaast kan u er altijd nog voor kiezen om informatie te zoeken bij mensen die al eerder verhuisd zijn naar Noorwegen of meerdere offertes vergelijken.