Emigreren naar Oceanië?

Als je besloten heeft om Nederland te verlaten en je geluk elders te zoeken is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de mogelijkheden qua werk zijn in het land van bestemming. Al geldt dit natuurlijk niet voor de mensen die in het buitenland van hun uitkering willen genieten. Dit artikel is dan ook meer bedoeld voor iedereen die nog aan het oriënteren is wat het nieuwe thuisland moet worden. Daarom zal ik een paar bestemmingen op een rijtje zetten met de mogelijkheden voor het vinden van een nieuwe baan in het buitenland. In dit artikel gaat het over emigreren naar Oceanië, in de komende artikelen zullen ook Azië, Europa en Canada behandeld worden.

Emigreren naar Australië

Australië en Nieuw Zeeland zijn al vele jaren een populaire bestemming voor Nederlanders die gaan backpacken voor een half jaar of langer. Als je tijdens het backpacken al genoeg werkervaring heb opgedaan zal de Australische overheid coulanter zijn met het verlengen van je visum. Daarnaast heb je als skilled worker een hoge kans om een visum te krijgen voor Australië zoals beschreven in eerdere artikelen over emigreren naar Australië. Daarnaast gooit de Australische immigratiedienst de poorten open voor beroepen waar een te kort aan is, denk hierbij aan beroepen als: dokters en verpleegsters, architecten, boswachters, IT’ers, lassers, timmermannen, loodgieters, accountants, journalisten en schoolhoofden.

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Voor Nieuw Zeeland geldt het zelfde als voor Australië, ook daar zijn tekorten in vele beroepsgebieden en daar zal je met de juiste diploma’s en werkervaring ook met open armen ontvangen worden. In Nieuw Zeeland wordt namelijk ook gewerkt met het skilled migrant visum. Voor de aanvraag van zo’n visum vul je een Expression of Interest in. De New Zealand Immigration Service (NZIS) zal dan bepalen welke mensen in aanmerking komen om hun Expression of Interest uit te breiden door middel van een Invitation to ApplyITA. Uiteindelijke zal de NZIS bepalen welke aanvragen in aanmerking komen voor een visum.