Zweden, het prachtige land in het midden van Scandinavië. Voor Nederlanders is het een populair vakantieland maar er zijn er ook genoeg die nog een stapje verder gaan: emigreren naar Zweden. Maar waarom niet op vakantie blijven gaan maar emigreren naar Zweden?

Voordelen van Zweden

Voor de mensen die er nog nooit geweest zijn: het is allereerst een prachtig land. De uitgestrekte ongerepte natuur in combinatie met het klimaat zijn het uithangbord van het land. De bossen lijken oneindig en dit samen met het heldere water is iets om heerlijk in te kunnen ontspannen. Qua bouw zullen flats hier heel weinig gevonden worden want de huizen zijn vrijwel altijd vrijstaand met een ruime tuin met veel groen.

zweden emigrerenDit in combinatie met de rust en de ruimte is heerlijk vertoeven in het Scandinavische land. De meeste mensen die emigreren naar Zweden zijn opzoek naar de rust en de ruimte omdat dit hier in overvloed is. Waar in Nederland en België vrijwel altijd omgevingslawaai is, is dit in Zweden niet het geval. Hier kan namelijk echt genoten worden van de natuur

Het kopen van een huis in Zweden

De huizen in Zweden zijn niet duur en op sommige plaatsen zelfs goedkoop te noemen. De huizen in Stockholm worden duurder maar op het platte land juist goedkoper. Maar hoe komt dat? De woningprijzen zijn in vergelijking met Nederland opmerkelijk laag te noemen. De steden zoals hoofdstad Stockholm zullen niet veel verschillen met de prijzen van onze steden maar wie wil emigreren is vaak opzoek naar rust en ruimte. En juist die huizen zijn op het platte land goedkoper. Er kan gezegd worden: Hoe groter de afstand tot de stad hoe harder de prijs daalt. Er zijn dus riante woningen die voor het vijfdubbele in Nederland te koop staan. Het gebied is dan echter wel afgelegen en het is de vraag of je hier wilt wonen. Natuurlijk is er ook een middenweg.

Huizen van hout

Veel huizen worden in Zweden gebouwd van hout. Dit zorgt voor een eenvoudige constructie en zorgt voor een drukkende materiaalkosten. Een nadeel hierbij is wel dat ze ook onderhoudsgevoelig zijn. Hierdoor kunnen vocht en schimmel voor problemen zorgen, hier dient dus op gelet te worden bij de aankoop.
Een voordeel bij het kopen van een huis in zweden is de lap grond die er vaak bij hoort. Afmetingen van een voetbalveld aan eigen perceel is geen uitzondering!

Bij het verhuizen naar Zweden is het een pre om een verhuisbedrijf zoals De Jong Verhuizingen in de armen te nemen dat hierin gespecialiseerd is. Niet alleen scheelt het u veel tijd bij het uitzoeken van de mogelijkheden maar zij kennen ook de wet- en regelgeving. Daarnaast zijn zij uw aanspreekpunt tijdens de verhuizing. Andere voordelen zijn nog kennis van weersomstandigheden en verdere verstand van zaken.

Wanneer u wilt verhuizen naar Zweden zorg er dan voor dat u altijd kiest voor een gerenommeerd verhuisbedrijf met veel ervaring in verhuizingen naar Scandinavië. Voor meer informatie: http://www.dejongverhuizingen.com/verhuizen-naar-zweden/

Daarnaast kan u er altijd nog voor kiezen om informatie te zoeken bij mensen die al eerder verhuisd zijn naar Zweden of meerdere offertes vergelijken.