Vandaag het laatste deel van mijn kant in de serie “Emigreren naar het buitenland, waar moet je heen?”, mocht er iemand zijn met tips voor andere landen die nog niet behandeld zijn dan hoor ik dat graag natuurlijk.

Azië

Azië is een typische expat locatie om te emigreren, vaak gebeurd dat dan ook voor een bepaalde tijd al zijn er genoeg mensen die in plaatsen als Tokyo geplaatst worden en er nooit meer weg willen. Azië is economisch flink aan de weg aan het timmeren en landen als Hongkong, Singapore, China en Japan staan te springen om Westers talent. Mocht je van plan zijn te emigreren naar Azië, de vele internationale bedrijven daar kunnen ook benaderd worden via bijvoorbeeld een vestiging in Nederland. Dit maakt het binnen komen bij een bedrijf in Azië een stuk gemakkelijker.

Hong Kong

Naast emigreren naar Azië vanwege je carrière kan je ook voor een heel ander doel naar Azië. Onder backpackers is het erg populair om Engelse lessen te geven. Dit kan erg aantrekkelijk zijn als je voor een bepaalde tijd Nederland wilt verlaten, bijvoorbeeld voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Landen waar men behoefte heeft aan Engelse leraren zijn onder andere: Taiwan, Thailand, Filipijnen, China, Korea en Japan. Let wel dat je voor het geven van Engelse lessen in het bezit moet zijn van een een TEFL-certificaat (Teaching English as a Foreign Language) en een universitaire opleiding in een pre.